Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 65

Wątek: jaka zmywarka?

Domyślnie jaka zmywarka?

Witam - w niedługim czasie zmieniam mieszkanie - projekt wnętrza juz gotowy, zostaje jeszcze tylko dobrać zmywarkę - do zabudowy (panel frontowy w płycie mdf) szerokośc zmywarki 60 cm, niegdy nie korzystałem z takich urzadzeń i kompletnie nie wiem jaka firma, na co zwrócić uwagę? dzieki za pomoc

Domyślnie

Od 6 lat mam Boscha i działa bezawaryjnie. Tyle mogę pomóc.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

patrz na (decybele) czy zanadto nie hałasuje, jeżeli to mieszkanie, a nie dom. Druga sprawa - zwróć uwagę na czasy mycia, są modele, że najkrótsze zmywanie to 40 min.
    ja mam taką, co zmywa w 20 min., ale tłucze się jak cholera. Co do firmy nie ma konkretnego modelu, co pół roku jest jakiś wysyp nowości. No i oczywiście patrz na energooszczędność - klasa "A", zużycie wody, itp;.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-05-2012 o 10:09 Powód: interpunkcja, "za nadto"
    D700+50mm f1.8G+Di866

Domyślnie

Dwa Bosche. Jeden wolnostojący, drugi w zabudowie. Bezawaryjne. Szukaj produktów 'Made in Germany' (te wyższe).

Jeśli nie Bosch, to kup coś, co ma najdłuższy okres gwarancji.
    D200 plus graty...

Domyślnie

tylko czy 60cm to nie za duza zmywarka? trzeba wziąć pod rozwage wszystko...ile czasu spedza sie w kuchni (gotowanie) no i jaka liczna jest rodzinka? nas jest troje, mamy 60cm zmywarke i dwa razy w tygodniu ja wlaczamy, jest za duza i zanim ja sie zapelni musi uplynac troche czasu. gdybym mogl to bralbym 40cm, ale niestety ja wynajmuje dom i tu nie mialem nic do powiedzenia. ale jak juz kiedys bede musial urzadzac swoja kuchnie to napewno bedzie to 40cm. Jesli chodzi o firme? szwagierka ma Beko od 5 lat i bardzo sobie chwali. to jest urzadzenie mechaniczne i zawsze trzeba sie liczyc, ze jak sie gwarancja skonczy to padnie i trzeba bedzie kupic nowa...bierz cos co ma program 30min 60*C (domywa wszystko, przynajmniej moja) i wazne jest tez zeby nic innego do niej nie sypac poza tabletka. jakis czas temu mialem malego Boscha i tam trzeba bylo co jakis czas wsypywac jakis specjalny proszek + tabletka...koszmar. jak sie proszek skonczyl to zmywarka nie domywala na samej tabletce...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-05-2012 o 11:05 Powód: orto. ("wziasc", "Bosh'a")

Domyślnie

Jeśli szukasz zmywarki, to wg mnie tylko i wyłącznie Bosch. Mieliśmy taką 10 lat i była nie do zdarcia, myła bardzo dobrze i była wmiarę cicha. Po przeprowadzce została zmieniona na sprzęt innej firmy i porażka, nie domywa, w dodatku głośna jak diabli.

Dodatkowo wszyscy znajomi którzy kupili zmywarkę Boscha są zadowoleni i mówią, że się nie psuje, a wszyscy którzy kupili sprzęt innej firmy, to narzekają na awaryjność, lub inne dolegliwości typu głośność, czy niedomywanie.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-05-2012 o 11:06 Powód: lit.
    D80 + MB-D80 + T17-50 + T70-210 + SB-800 + GoldPhoto
    www.forumrowerowe.org

Domyślnie

Kilka tygodni temu sam kupowałem pierwsza zmywarkę w życiu. Zatem rozumiem twój stres.

Wiedziałem jedynie, ze ma mieć szerokość 60cm, ma byc zabudowana, przyciski maja sie znajdować wewnątrz drzwi (czyli dostępne po otwarciu zmywarki).

W sklepie było parę takich zmywarek. Odrzuciłem zmywarki Amici i o niewiele mówiących nazwach (markach).
    Następnie wybrałem zmywarki o cenach mieszczących się w drugim kwartylu

Finalnie spodobał mi sie elektrolux, ponieważ miał pomaranczowe uchwyty na koszach.
    Tę też kupiłem.

Największym problemem z tą zmywarką jak na razie było zrozumienie instrukcji jej odpalenia (ustawienie twardości wody, wybór trybu tabletki, itp...).
    Przyznam, ze do tej pory nie wszystko rozumiem, ale zakładam, ze może to być problem nie z instrukcją tylko ze mną.

Zmywarka ta ma wiele przycisków (tzn wiecej niż 5). Z przyczyn jak wyżej używam jednego - który jak rozumiem - oznacza program 30 minutowy.
    Do tej pory zmywarka w tym programie zmywa wszystko co się do niej wsadzi - nawet przypalone garnki.

Fakt, nie umyła ostatnio zaschniętej łyzki po cieście naleśnikowym. Chciałem ją nawet w związku z tym zareklamować, ale w międzyczasie wspomnianą łyżkę wymyła żona, zatem zatarła corpus delicti.

Poza tym nie mam uwag co do tej zmywarki.

A a propos Boscha - kupiłem pralkę tej firmy, która zepsuła się dokładnie przy pierwszym praniu.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Bosch lub Siemens. Ja wszystkie sprzęty kupowałem tych dwóch firm (preferowałem Siemensa), jakkolwiek np. okap ładniejszy był Boscha. W każdym razie z tymi dwoma firmami nie powinno być kłopotów.

Domyślnie

bosch dobry był 10 lat temu. Teraz większość made in china. Teraz nawet bosch się może zepsuć po roku. W domu mam boscha pod zabudowa 60cm. Działa od 2 lat i problemów nie ma. Ale jest mało używana. Moim zdaniem nie opłaca się kupować 40 cm bo zużycie wody i prądu jest czasem znikome. Pracowałem na dużym agd trochę i to co klienci opowiadali to masakra. Każdy co innego. Jeden tylko bosch a drugi tylko nie bosch!

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Bosch lub Siemens. Ja wszystkie sprzęty kupowałem tych dwóch firm (preferowałem Siemensa), jakkolwiek np. okap ładniejszy był Boscha. W każdym razie z tymi dwoma firmami nie powinno być kłopotów.
    te dwie firmy robią zmywarki w tej samej fabryce. To jedną i ta sama firma. Tylko simens droższy. Bierz ta która ma długi okres gwarancji. I nie za droga. Za 5 lat nie będzie szkoda wymienić na nowa. A Jak kupisz zmywarke za 5 tys i się zepsuje po 2letniej gwarancji? Można się lekko zdenerwować.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-05-2012 o 13:22 Powód: łączymy, nie mnożymy.
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Ja również polecę Boscha lub Siemensa. Mam Boscha od 2 lat, zmywam średnio co 1,5 dnia i, odpukać, żadnych problemów. Jedyne, co ponoć ważne, to to żeby miała "podłogę" ze stali, a nie jakiś plastic-fantastic.
    clusca
    Fufu X

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów