Szukaj
D700 + D750+D90+N35/1.8+N85/1.8+N28/1.8+SB900+YN602
3ka bardzo fajna
Z6, Z6II, 35 ART, 50Z 1.8, 85 1.4G
Mi również bardzo się podobają! Zdradź jakim szkłem była robiona trójka?![]()
Dzięki za pozytywne opinie
Fotka nr 3 była robiona przy użyciu N85/1.8D @ 1.8
D700 + D750+D90+N35/1.8+N85/1.8+N28/1.8+SB900+YN602
oglądałem całość na blogu , bardzo fajne i świetna obróbka zdjęć3 uroczo błyszcznieta
![]()
Ostatnio edytowane przez Tomek Konopka ; 24-05-2012 o 23:17
D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....
Oglądam wiele reportaży ślubnych i zawsze mam do nich jakieś ale.
Obejrzałem twój pełny reportaż na blogu i muszę powiedzieć, że bardzo pozytywnie mnie zaskoczyłeś.
Jesteś we właściwym miejscu o właściwej porze, nic Ci nie umyka, masz wyczucie chwili, szukasz emocji.
Dobrze patrzysz i własciwie kadrujesz prowadząc wzrok oglądajacego w najważniejsze punkty sceny.
Pomijam obróbkę do której byłoby kilka subiektywnych uwag ale w przypadku Twojego reportażu to sprawa pomijalna.
Pełny reportaż na blogu ogląda się z ogromną przyjemnością czego niekoniecznie doświadczam na wielu stronach zawodowców zasiedziałych na rynku fotografii ślubnej.
bardzo, bardzo dobra robota.
U mnie masz 5+
Para powinna być wniebowzięta, ja jestem pod wrażeniem.
Ogólnie repo (w sensie treści, chwil, emocji itp) jest na wysokim poziomie. Przeszkadza mi tylko chwilami słaba obróbka.
No np tu - twarz dziewczynki wyjarana (można to było wymaskować spokojnie)
Kolejne - ogólnie ważna chwila ale kadr nie i konwersja do bw nie jest szczęśliwa (wystający z głowy kwiat, i obraz zlewający się z głową młodego....)
I znowu - uprzedzam, ja nie jestem zwolennikiem wycinania czegoś z tła, ale jeśli mam tylko takie ujęcie, to wywaliłbym ta lampę z tyłu i słup z głowy - nic nie wnosi, nikt by nawet się nie zorientował, że go nie ma- pierdoła a przeszkadza
Kwiatki z głowy pana młodego - komentować chyba nie muszę? Co się stało z kolorami na tym zdjęciu? Suknia jest biała czy kolorowa? Na każdym zdjęciu jest inaczej - zdecyduj się, niech foty będą spójne.
Moment niby fajny - ale mam wrażenie, że to akurat zdjęcie gdzie młodzi mrugnęli a innego z otwartymi oczami nie było...
Winetowanie - jak na tym zdjęciu i wielu innych - dlaczego tak mocne i nachalne? Nie jest to fajne, uwierz mi.
Tego bym nie zamieścił, albo nie w takim wydaniu jak pokazałeś.
Żeby nie było, że tylko się czepiam - najlepsza fota z pokazanych, na której młodzi faktycznie są ciałem i duchem.
Ogólnie jak pisałem, repo dobre jako dokument, jest tu dobra pamiątka z wydarzeń tego dnia - drażnią detale no i opakowanie. Może komuś podobają się takie kolorki, mi nie - stawiam na autentyczność o ile to możliwe (tak dopuszczam wywalenie krzaka z głowy pana młodego, nie popieram natomiast wywalania postaci czy mocniejszego retuszowania). Pewnie zaraz zostanę zjechany bo się czepiam, cóż takie życie :P
Z6, Z6II, 35 ART, 50Z 1.8, 85 1.4G
Skontaktuj się z nami