W sumie mogły by być byle gdzie
Pierwszy raz w życiu zrobiłem zdjęcie ptakom w locie (przez przypadek, bo fociłem coś innego).
Czy pomimo ruszenia (1/13 z ręki) zdjęcie broni się czy kosz?
Szukaj
W sumie mogły by być byle gdzie
Pierwszy raz w życiu zrobiłem zdjęcie ptakom w locie (przez przypadek, bo fociłem coś innego).
Czy pomimo ruszenia (1/13 z ręki) zdjęcie broni się czy kosz?
WOW
Moim zdaniem zdjęcie jak najbardziej się broni !!!
Podoba się![]()
Próbowałeś to w panoramę zrobić ? może być ciekawe ?
Pozdrawiam
Wg mnie- kadr udany: Dobrze wyszedł efekt panoramowania w tle, a nieostrość łabędzi jest "w sam raz". Razem tworzy to dynamiczną i spójną kompozycję. Ale taki "nieostry" kadr nie każdemu będzie się podobać.
Dominik
Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
flickr
Świetne. Ja bardzo lubię tego typu panoramowanie w zdjęciach przyrodniczych.Wyglądają tak nierealnie i pięknie.
jeśli przypadkiem, to masz fuksa
bardzo ładna praca zalatująca impresjonizmem.
to rozmycie wygląda na celowe i jeśli jest przypadkowe, to nie przyznawaj się
choć znając twoje "lotnicze" korzenie ćwiczyłeś pewnie panoramowanie
kolorystyka świetna - bez niej, nie było by klimatu.
Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki
Masz rację.
Trenowałem ultra długie czasy na stateczkach i motorówkachPtaki w kadrze to absolutny przypadek a panoramowanie jest zamierzone.
Tu wyszło trochę za długo, bo ptak jednak się rusza w różne strony i nie ma szans żeby był ostry w 100% w tej nieustalonej fazie lotu i z tak długim czasem ekspozycji. Ale i tak wg mnie nieostrość łabędzia fajnie podkreśla dynamikę wyrażoną poprzez rozmycie tła.
tak:
No i fajnie, ptaszki moim zdaniem dzięki takiemu kadru zdobyły trochę miejsca do statu lub lądowania
choć nie ukrywam że szkoda mi trochę góry z pierwotnej wersji.
Pozdrawiam
Tomek
Skontaktuj się z nami