Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Kaszuby

Iwek_22
    Gość

Domyślnie Kaszuby

Słońce troszeczkę poświeciło, więc wybrałem się w teren:

1.

Uploaded with ImageShack.us

2.

3.

4.

5.

6.

Zapraszam

Domyślnie

zdecydowanie najlepsza 2, potem 6. Reszta kuleje pod względem ekspozycji i kadrowania (np krzaki na 4ce, na 3ce dziwnie poprowadzona droga w kadrze). Głównym problemem wg mnie jest kiepska pora na takie zdjęcia, zbyt mocne oświetlenie (tak jak na 1ce, a 5ce mocno wypalona podłoga)

Domyślnie

Dla mnie tylko nr.2 reszta do mnie nie trafia !!!
    NIKON

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

Dziękuję za odwiedziny i odpowiedzi

Domyślnie

Zazdroszczę takich chmur, a z setu wybieram dwójkę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwek_22 Zobacz posta
    Słońce troszeczkę poświeciło, więc wybrałem się w teren
    Hmmm no i to jest cały problem, że wybrałeś nieodpowiednią porę dnia Cały czar prysł przez ostre słońce.

Domyślnie

Do mnie, żadne nie trafia.
    Obróbka niszczy całkowicie zdjęcia - zwłaszcza widoczne na drzewach.
    Jak masz rawa 2 to wstaw w dział w trakcie obróbki. Myślę, że tam zobaczysz jak można zdjęcie uratować.
    Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nimnull Zobacz posta
    ...
    Jak masz rawa 2 to wstaw w dział w trakcie obróbki. Myślę, że tam zobaczysz jak można zdjęcie uratować.
    Pozdrawiam Mirek
    Nie widzę takiej potrzeby, obróbka wyszła dokładnie tak jak chciałem, zrobiłem ją świadomie, bo tak zapamiętałem te widoczki..., a że komuś się nie podoba - no trudno, jakoś będę musiał z tym żyć...

Dziękuję za opinie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwek_22 Zobacz posta
    Nie widzę takiej potrzeby, obróbka wyszła dokładnie tak jak chciałem, zrobiłem ją świadomie, bo tak zapamiętałem te widoczki..., a że komuś się nie podoba - no trudno, jakoś będę musiał z tym żyć...
    swiezakiem nie jestes, wiec powinienes wiedziec, ze jesli ktos pisze, ze cos nie tak ze zdjeciem to powinienes ladnie podziekowac, a nie obruszac sie...niestety ale przy nr2 tak pojechales z obrobka, ze az strach sie bac. strasznie kuleje uzywanie pedzla co widac po krawedzi drzew, gdzies tam za bardzo, gdzies tam za malo, a gdzies tam wogole. zenada okropna. zastanow sie co tu pod tymi zdjeciami zostalo napisane, przespij sie z tym i wyciagnij wnioski. zaprzyjaznij sie z dzialem tutoriali na forum, jest tam kilka bardzo przydatnych rzeczy, ktore pomoga w dalszym robieniu i obrabianiu zdjec...
    zeby nie bylo, ze sie nie znam na fotografii krajobrazowej to TU mozesz sobie zobaczyc...nie jest to zadna reklama poprostu lepiej zebys wiedzial kto te slowa krytyki do Ciebie kieruje!

Domyślnie

Ładne chmury, w ogóle piękne niebo i kolory na tych twoich zdjęciach krajobrazowych.
    W pewnych momentach jednak zauważam lekkie nadużycia z obróbką, np. zdjecie nr 4. Co to za dziwny blur na drzewach i domach?
    Poza tym jest spoko

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów