Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie D80 komunikat Err+grip

Wczoraj na wyświetlaczu pojawił mi się komunikat Err,aparat niby robił zdjecia ale ich nie zapisywał,było słychac migawke ale dużo ciszej niż zwykle.
    W googlach znalazłem ze prawdo podobnie jest to komunikat "uszkodzonego naciągu migawki" i w tym momencie się załamałem.
    Doczytałem jeszcze na forum o tym przypadku i wyszło na to że grip(zamiennik) źle stykał i pokazywało ten błąd.
    Po wsadzeniu baterii bez założonego gripu wszystko wróciło do normy,przeczyściłem jeszcze wszystkie styki gripu czystym spirytusem i teraz D80+grip znów dobrze działają.
    D80 N18-70mm N50mm/1.8D SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafal0325 Zobacz posta
    Wczoraj na wyświetlaczu pojawił mi się komunikat Err,aparat niby robił zdjecia ale ich nie zapisywał,było słychac migawke ale dużo ciszej niż zwykle.
    W googlach znalazłem ze prawdo podobnie jest to komunikat "uszkodzonego naciągu migawki" i w tym momencie się załamałem.
    Doczytałem jeszcze na forum o tym przypadku i wyszło na to że grip(zamiennik) źle stykał i pokazywało ten błąd.
    Po wsadzeniu baterii bez założonego gripu wszystko wróciło do normy,przeczyściłem jeszcze wszystkie styki gripu czystym spirytusem i teraz D80+grip znów dobrze działają.
    Niestety przeczyszczenie dało efekt krótkotrwały,aparat trafił do naprawy w ręce Grzegorza(polecam)z Bielska-B.

Domyślnie

ale to jednoznacznie wina gripa czy zbieg okolicznosci?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wunat Zobacz posta
    ale to jednoznacznie wina gripa czy zbieg okolicznosci?
    Zbieg okoliczności,reszte doczytasz tutaj http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...96#post2885996

Uprawnienia umieszczania postów