Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Zamienniki aku EN-EL3e?

Witam,
    mam pytanie czy ktoś może polecić jakiś konkretny zamiennik oryginalnego akumulatora EN-EL3e? Używany będzie z D700. Jeśli ktoś ma jakieś złe doświadczenia również będę wdzięczna za podzielenie się zdaniem.

Domyślnie

Po mnogości doświadczeń i utwierdzeniu się w przekonaniu właściwym dla fotografii - nie kupuj żadnego zamiennika, tylko oryginały. Na forum za stówę wyrwiesz, sam sprzedałem 4 sztuki.
    NZ 6II, NZ 20mm 1.8, NZ 35mm 1.8, NZ 50mm 1.8, NZ 14-24 2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackmetal_x Zobacz posta
    Po mnogości doświadczeń i utwierdzeniu się w przekonaniu właściwym dla fotografii - nie kupuj żadnego zamiennika, tylko oryginały. Na forum za stówę wyrwiesz, sam sprzedałem 4 sztuki.
    Zdecydowanie potwierdzam! Tylko oryginały, nawet używane.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Ja posiadam jednego phottixa za ok ~~50 złotych jako backup ostateczny. Nie jestem zawodowcem dlatego nie wymagam od niego zbyt dużo. Trzyma około połowę krócej i jak już się rozładuje to nawet ikonka rozładowania nie miga.

Używać tylko jako środka ostatniej szansy, nigdy jako podstawowego.

Domyślnie

jestem w "opozycji" - większość moich to "zamienniki", nie narzekam, a wprost chwalę i nie widzę różnic, oprócz tego, że oryginały mi szybciej padły
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    jestem w "opozycji" - większość moich to "zamienniki", nie narzekam, a wprost chwalę i nie widzę różnic, oprócz tego, że oryginały mi szybciej padły
    A elektronika, którą D700 rozpoznaje ?
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Co znaczy że rozpoznaje?

@bogdi64 pytanie o jakich zamiennikach mówimy - ja napisałem o takim za 50 zł nowe. Pewnie są droższe i tańsze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erro Zobacz posta
    Co znaczy że rozpoznaje?

...
    D700 rozpoznaje elektronikę akumulatora.
    Mój aparat nie dawał się uruchomić z jakąś polimerową podróbką za 39zł (2000mAh) --> natomiast D80 nie zgłaszał problemów.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

premium gold - d200 OK, d300 nie widzi (ale przetrwał dwa nikony)
    gp - przeciętny, słabszy niż nikon, a cena w miarę wysoka (jak na zamiennik)
    fotoenergia - porównywalny z nikonem - bez problemów i cena poniżej 50zł
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    jakąś konkretną firmę polecasz?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów