Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Błysk

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemyslawdurczak Zobacz posta
    z tym refleksem to bym nie przesadzał czas reakcji człowieka to około 0,5 sek- światło jest nieco szybsze...
    Czyli ma szczęście po prostu
    Jedyneczka przepiękna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemyslawdurczak Zobacz posta
    z tym refleksem to bym nie przesadzał czas reakcji człowieka to około 0,5 sek- światło jest nieco szybsze.
    A jednak. Są błyski które trwają blisko sekundę lub nawet dłużej. Czasami widać jakby dwa wyładowania w tym samym miejscu. Pierwsze z góry w dół i drugie, natychmiast po pierwszym z dołu do góry. I wtedy należy szukać swojej szansy.

Domyślnie

Pierwsze lepsze Może niepotrzebnie aż tak krótkim czasem walczysz, mogłeś przymknąć do 11-16 i wydłużyć czas, tak myślę choć wielkiego doświadczenia w łapaniu błyskawic nie mam.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Lepiej się przyznaj ile tych 1/200 sekundówek zrobiłeś by złapać tego grzmota. Jedynka bardziej do mnie gada ze względu na skąpą, "przedburzową" kolorystykę.
    Ostatnio edytowane przez Nikonozaur ; 10-05-2012 o 19:02
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Pierwsze lepsze Może niepotrzebnie aż tak krótkim czasem walczysz, mogłeś przymknąć do 11-16 i wydłużyć czas, tak myślę choć wielkiego doświadczenia w łapaniu błyskawic nie mam.
    Przy takich parametrach miał bym mniejsze szanse na złapanie błysku w kadrze. Byłbym w stanie uwiecznić tylko te najjaśniejsze błyskawice.

Domyślnie

z tym 1/200 pojechałeś : )

Domyślnie

Do mnie też przemawia bardziej jedynka
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Wow, oba fajne, chociaż muszę się zgodzić z poprzednikami, że jedynka ma lepszy burzowy klimat i kadrowo bardziej przemawia do widza.

Domyślnie

Gratuluje szczęścia i refleksu. Mnie jednak składak ciut bardziej się podoba. Srogo jest.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów