Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Sandra, prośba o porady obróbkowe

Cześć!
    Ostatnio dzięki uprzejmości jednego z użytkowników tego forum miałem okazję przetestować dość mocno 85mm który zrobił na mnie dość duże wrażenie jeśli chodzi o portrety. Zrobiłem wiele dobrych (dla mnie ) zdjęć z których jestem zadowolony i chciałbym je dobrze wywołać w tonacji zbliżonej do tej którą zamieszczę.
    Proszę o porady oraz konstruktywną krytykę. Mam nadzieję że może coś tam dobrze zrobiłem. A może ktoś podpowie gdzie czego konkretnie mam szukać jeśli chodzi o naukę obróbki ?

d90/35mm f1,8/50mm f1,8/85mm 1,8D/18-105 kit i ogólny mętlik w głowie

Domyślnie

Hej, jeśli chodzi o obróbkę portretu, to możesz popatrzeć sobie choćby tutaj poniżej na blog kolei z tego forum (Photoshop). Mnie się podobają te rady, bo po polsku i podane klarownym językiem, i prowadzą za rękę, więc nawet laik da radę:

http://www.petelski.pl/blog/category/rady-petela
    Jacek
    -------------------------------------------------------
    D850+D810 /N24-120/N70-200/N85 1.4/ N16-35 / N28

Domyślnie

Jak dla mnie trochę za żółto..jakby nałożyć te "warstwy" na siebie i dać ok. 25 % krycia górnej warstwy wyszło by naturalniej.
    Lenart.art.pl

D5000/D600 [ 14-24 2.8 / 24-70 2.8 / 50 1.4 G / 105 2.8 VR / 70-200 2.8 VR ]

Domyślnie

To ode mnie takie dwie propozycje, zrobione w Capture NX

Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

na szybko LR + drobny PS

// teraz tak patrzę i chyba na mocno psułem / plastic fantastic jak z aparatu na C.
    Ostatnio edytowane przez oge ; 08-05-2012 o 23:49
    D800/Sigma 50mm 1,4 / Nikkor 35 1,8 /Tokina 11-16 2,8 / Tami 90 2,8/ Ciamciang 8mm / Sb900/ Tamron 24-70

Domyślnie

No właśnie mnie szlag trafił jak widze te kolory BO inne są w ACDSee, inne w Photoshopie a już w momencie kiedy wkleiłem link z imageshack.us to wyszło w bardzo nasyconych barwach (zieleń kosmos). O co chodzi z tymi barwami? Nie mogą być wszystkie takie jak w Photoshopie ?
    d90/35mm f1,8/50mm f1,8/85mm 1,8D/18-105 kit i ogólny mętlik w głowie

Domyślnie

oto po mojej zabawie w ps

Domyślnie

Moja wersja:
    D600, T24-70/2.8 VC, N80-200/2.8, SB700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oge Zobacz posta

na szybko LR + drobny PS

// teraz tak patrzę i chyba na mocno psułem / plastic fantastic jak z aparatu na C.
    to nie plastik fantastic tylko ta pani wyglada jak zmarła
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kowalmen Zobacz posta
    No właśnie mnie szlag trafił jak widze te kolory BO inne są w ACDSee, inne w Photoshopie a już w momencie kiedy wkleiłem link z imageshack.us to wyszło w bardzo nasyconych barwach (zieleń kosmos). O co chodzi z tymi barwami? Nie mogą być wszystkie takie jak w Photoshopie ?
    Zarządzanie barwą się kłania. Używaj tylko tych programów, które posiadają moduł zarządzania barwą i najlepiej trzymaj się przestrzeni sRGB.

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    to nie plastik fantastic tylko ta pani wyglada jak zmarła
    Zmarli nie świecą. Chociaż…

A tak w ogóle temat w złym dziale. Przenoszę.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów