Close

Strona 70 z 338 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 3379

Domyślnie

A ja odkrylem ciekawa rzecz w FF. Ostatnio moj Lisek dzialal jak slimak. Klnalem w nieboglosy. Jedynie co powtrzymywalo mnie od przejscia na Chrome to bleda obsluga JS na niektorych stronach. Nie dawala mi spokoju jedna rzecz. Otoz jakis czas temu FF dzialal bardzo fajnie. Szukalem, wylaczalem, odinstalowywalem dodatki i w koncu znalazlem przyczyne. Otoz w moim przypadku przegladarke spowalnialy zaklady wywalone na pasek pod adresem. Mialem tego mnostwo, ale nie sadzilem, ze to moze byc przyczyna. Po wylaczeniu tego paska wszystko wrocilo do normy. Sprawdzcie u siebie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    o prosze... A czego uzywasz?
    Kiedys, z uwielbieniem Maxthona z serii 2.x. Niestety korzystal z silnika systemowego IE (czyli w tamtych czasach 6tki), wiec z zalem musialem poszukac nastepcy. Maxthon z serii 3.x baaardzo wolno sie rozwija i nie nadaje sie jeszcze do pracy jako podstawowa przegladarka. FF i Opera – za cholere mi nie podeszly. Safari PC version oraz nowsze IE z litosci przemilcze… W zasadzie pozostal mi jedynie szpieg nad szpiegami; Chrome. Szybki, z wystarczajaca na moje potrzeby iloscia rozszerzen, latwo dal sie poskromic pod moje przyzwyczajenia... Jestem zadowolony.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Kiedys, z uwielbieniem Maxthona z serii 2.x. Niestety korzystal z silnika systemowego IE (czyli w tamtych czasach 6tki), wiec z zalem musialem poszukac nastepcy. Maxthon z serii 3.x baaardzo wolno sie rozwija i nie nadaje sie jeszcze do pracy jako podstawowa przegladarka. FF i Opera – za cholere mi nie podeszly. Safari PC version oraz nowsze IE z litosci przemilcze… W zasadzie pozostal mi jedynie szpieg nad szpiegami; Chrome. Szybki, z wystarczajaca na moje potrzeby iloscia rozszerzen, latwo dal sie poskromic pod moje przyzwyczajenia... Jestem zadowolony.
    tak tez myslalem a jak z profilami kolorow? Dzialaja z miejca/trzeba kombinowac/nie ma takiej opcji?

ps. swego czasu rowniez lubilem Maxthona

Domyślnie

tak tez myslalem a jak z profilami kolorow? Dzialaja z miejca/trzeba kombinowac/nie ma takiej opcji?
    Moze tak, moze nie — nie wiem — nie zawracam sobie glowy takimi *******ami.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

...od sierpnia mam SSD Intela w laptopie, ktorego uzywam do codziennej pracy. Crystal Disk Info pokazuje przemial 1,11TB i stan dysku 100% Jedyne co zrobilem, to przerzucilem cache firefoxa na dysk talerzowy - cala reszta lacznie w LR, jego baza i RAWami nad ktorymi obecnie pracuje spoczywa na SSD. Niedlugo czeka mnie reinstalacja systemu i chyba nawet ten cache firefoxa zostawie w spokoju, bo wkurza mnie dluzsza chwila zawachania przy jego odpalaniu...
    Masz tego ssd podzielonego na 2 partycje- 1 system, 2-aplikacje? pagefile zmieniłeś? ile masz ramu?
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Masz tego ssd podzielonego na 2 partycje- 1 system, 2-aplikacje? pagefile zmieniłeś? ile masz ramu?
    nie, to jedna partycja - 80GB
    pagefile wylaczony
    8GB RAMu

Domyślnie

nie, to jedna partycja - 80GB
    pagefile wylaczony
    8GB RAMu
    Dzięki. Bałem się, że 8GB ramu będzie za mało, ale skoro u Ciebie chodzi bezproblemowo (i u innych co wyłączyli), to i u mnie powinno. Skąd się bierze ta dowolność w konfiguracji pagefile, że jedni wyłączają, inni przenoszą, a jeszcze inni zmniejszają rozmiar? To pytanie do wszystkich.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Dzięki. Bałem się, że 8GB ramu będzie za mało, ale skoro u Ciebie chodzi bezproblemowo (i u innych co wyłączyli), to i u mnie powinno. Skąd się bierze ta dowolność w konfiguracji pagefile, że jedni wyłączają, inni przenąszą, a jeszcze inni zmniejszają? To pytanie do wszystkich.
    nie mam pojecia... Dodam, ze majac 8GB ramu, ale bez SSD, wylaczylem pagefile i czasami windows wywalal problemy (LR chyba tez z tego co pamietam)

Domyślnie

No i sie stalo, moj ssd odmowil wspolpracy
    Po ponad roku....
    Pracowalem sobie na kompie caly dzien, wieczorem wylaczylem komputer, ale musialem jeszcze cos sprawdzic i tu zonk, wiesza sie na biosie, w momencie wczytywania dyskow, AHCI i trzy kropeczki, na tym koniec, dioda na dysku normalnie byla zielona a teraz jest pomaranczowa....
    Dysk to OCZ Vertex2 60GB, ktos ma jakis pomysl, czy szarpac sie z wymiana?
    Firmware nie updateowalem, bo nie mialem potrzeby, poza tym nie chcialo mi sie wrzucac drugiego systemu na talerz, zeby zrobic update i tak chodzil miodnie do wczoraj, postawilem na szybko winde na talerzu i chce czegos sprobowac, podobno da sie jakos reanimowac taki dysk, poprzez aktualizacje firmware, ktos cos wie?
    Plakac nie bede, wygoda pracy przez ostatni rok byla warta tych pieniedzy, jezeli sobie nie poradze lub zrobia mi problem z wymiana to kupie cos 120GB....

Strona 70 z 338 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów