Close

Strona 231 z 348 PierwszyPierwszy ... 131181221229230231232233241281331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 301 do 2 310 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

Najlepiej jakby mu sfotografowal uroczystosc rodzinna a najlepiej jego slub z wielkim BF i wielka plama oleju w centrum kadru.

A na zal z otrzymanego efektu, w ramach reklamacji zaproponowal powtorzenie ceremoni i zdjec - wydaje sie to sprawiedliwe patrzac na sposob dzialania serwisu.

Rodzi sie tylko pytanie czy to do konca sprawiedliwe, w mysl przyslowia, kowal zawinil, a cygana powiesili?
    Ostatnio edytowane przez kolarz ; 02-05-2012 o 11:58
    D7000+18-105+sb910+powerlux ve-400x2

Domyślnie nikon d4 nowy a uszkodzony.

witam forum,

po długim weekendzie wysyłam list i mail do Nikon Japan ze skargą na Nikon Polska.
    zamieszczam w nim pełen opis oraz serię zdjęć z Nikona D4 ,jak również przebieg i tu cudzysłów "naprawy" serwisowej.

skoro Polacy potrafią sprzedać bubla i nie wymienić aparatu na nowy nie będę załatwiał sprawy dalej tutaj.
    za długo to trwa a cierpliwość po przeanalizowaniu sytuacji i wyliczeniu MOICH kosztów jednak mi się skończyła.

pozdrawiam forum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kilimanjaro Zobacz posta
    witam forum,

po długim weekendzie wysyłam list i mail do Nikon Japan ze skargą na Nikon Polska.
    zamieszczam w nim pełen opis oraz serię zdjęć z Nikona D4 ,jak również przebieg i tu cudzysłów "naprawy" serwisowej.

skoro Polacy potrafią sprzedać bubla i nie wymienić aparatu na nowy nie będę załatwiał sprawy dalej tutaj.
    za długo to trwa a cierpliwość po przeanalizowaniu sytuacji i wyliczeniu MOICH kosztów jednak mi się skończyła.

pozdrawiam forum.
    Podaj info jak się to zakończy. Jestem tego bardzo ciekaw.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Domyślnie

witam forum,

pozdrawiam forum.

Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie sprawy.

Może oni postawią do pionu nasz serwis.
    D800/Sigma 50mm 1,4 / Nikkor 35 1,8 /Tokina 11-16 2,8 / Tami 90 2,8/ Ciamciang 8mm / Sb900/ Tamron 24-70

Domyślnie

Sadze ze dostaniesz odpowiedź z np. centrałka natychmiast prześle Twoje pismo do odpowiedniego regionu. Ja kiedyśprzerabiałem to z d2X i tak skończyło sie pisanie skargi do centrali.
    tak czy inaczej życzę Ci pozytywnego rozwiązania problemu.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Sadze ze dostaniesz odpowiedź z np. centrałka natychmiast prześle Twoje pismo do odpowiedniego regionu. Ja kiedyśprzerabiałem to z d2X i tak skończyło sie pisanie skargi do centrali.
    tak czy inaczej życzę Ci pozytywnego rozwiązania problemu.
    Nie ma jak powiew optymizmu ...realizmu?

Domyślnie

...
    kierownik serwisu tłumaczy,że mam złe fluidy i,że im działał poprawnie...mówi też,że z reguły fotografuje się trzymając aparat na wprost a nie do góry... (...)
    Widać,że skądinąd bardzo mili Panowie z serwisu Nikona mają określone odgórne wytyczne natomiast,
    firma NIKON POLSKA broni się "rękami i nogami" przed wymianą aparatu na nowy.

Kiedyś gdy wysłałem 85-tkę na eliminację front focusa w serwisie Canona powiedziano, że obiektyw portretowy ma poprawnie ostrzyć z odległości portretowych a nie dowolnych!!!

Za trzecim razem wyregulowali w końcu.
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturherda Zobacz posta
    Kiedyś gdy wysłałem 85-tkę na eliminację front focusa w serwisie Canona powiedziano, że obiektyw portretowy ma poprawnie ostrzyć z odległości portretowych a nie dowolnych!!!
    Czad! To tak jak instrukcja o robieniu zdjęć z obiektywem w poziomie.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturherda Zobacz posta

Za trzecim razem wyregulowali w końcu.
    Nie ma takiego pojęcia jak 100% jakość całej produkcji. Niestety, nawet najlepsze firmy foto mające produkcję ręczną, również wypuszczają babole do handlu.

Jest olbrzymia i nie do przecenienia rola serwisów. Mogę jedynie przypuszczać/ jestem pewien, iż producenci nawet nie zdają sobie sprawy jakie "kwiatki" mają w autoryzowanych serwisach.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

System obiegu informacji między serwisem i producentem sprzętu oraz oprogramowaniem nie jest dziś wielkim problemem. Mógłbyś się zdziwić jak szczegółową wiedzę na temat produktu posiada menedżer projektu. Natomiast zawsze są problemy. I zawsze problemy trzeba kategoryzować, jak rannych na polu bitwy. Przypadki krytyczne są poprawiane najpierw. Ale do poprawy drobnych błędów często nigdy nie dochodzi. Jest to nieopłacalne z punktu widzenia firmy. Smutne, ale prawdziwe. Pracownicy, którzy mieliby się tym zająć, pracują już nad kolejnym projektem. Oczywiście w nim mogą udoskonalić jakieś drobiazgi, ale generalnie parcie jest do przodu. Oczywiście im wyżej w hierarchii firmy, tym wiedza na temat produktu i problemów jest coraz mniejsza.

Strona 231 z 348 PierwszyPierwszy ... 131181221229230231232233241281331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów