Szukaj
Andrzeju bardzo dobrze technicznie, ale nie obraź się jak powiem że nic nowego co by wyrwał mnie. Jest to bardzo ciekawa praca, ale takie zdjęcie podejrzewając że ma 1001 innych "fotografów",
Od Ciebie oczekiwał bym jakiegoś "och i ach"![]()
Ja tam obrażalski nie byłem, nie jestem, i mam nadzieję takim pozostać
Sam bym chciał jak to ująłeś napotkać takie warunki i miejsca co by z gardła wyrwały mi owe ochy i achy. Na razie szukam tu i....
Nic na razie nie zapisało się na karcie godnego uwagi. I jak na razie głowna wina światła a w zasadzie jego braku. Kadry może by się jakieś znalazły ale to ciągle nie to o co chodzi
Tak że grzebię w tej szufladzie gdzie dno niestety prześwituje coraz bardziej.
Zobaczę może w najbliższą niedzielę coś sie uda.
Schwarzwald budzi wielkie nadzieje we mnie...
Ale masz tam miejscówki - zazdraszczam![]()
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Dobra szuflada nie jest zła. =)))
Podoba mi się światło i detal skał, ale coś dziwnego dzieje się na latarni, tam gdzie powinna być biała (przynajmniej tak to widzę na moim monitorze) występuje zabarwienie. Być może jest to wina wschodzącego Słońca i tego, że bardzo szybko w takich warunkach robi się tam nieciekawie pod względem dobrego światełka.
Dotarłem tam kiedyś o świcie i było tak dużo fotografujących, że ciężko się było wpasować... =/
Pozdrawiam! =]
Andrzeju dobra odslona, ale 3 rzeczy rzucaja mi sie w oczy:
utrata szczegolow na latarni, prostowanie latarni i troche mniej tonal contrastu, bo obecnie jest ciut przerysowane.
Co do powielania kadrow to powiem tylko tyle, ze w dzisiejszych czasach malo jest ludzi, ktorzy 'przedzielaja szlaki' jezeli chodzi o kadr, wiekszosc z nas, czasem nawet nieswiadomie kopiuje prace tych pierwszych, zwlaszcza w miejscach takich jak portland bil, czy beachy head, w ktorych kadrowanie jest ograniczone do 2 moze 3 miejsc i skakanie do wody tez nie pomoze
jesli mielibysmy fotografowac tylko to co jeszcze nie sfotografowane, to za kilka lat trzeba bedzie latac na marsa, bo z ksiezyca tez juz sa kadry
pozdrawiam
Skontaktuj się z nami