I tak właśnie dotarliśmy do sednaDzięki deep Skalibrować to go pewnie i tak po zakupie skalibruję.
Szukaj
I tak właśnie dotarliśmy do sednaDzięki deep Skalibrować to go pewnie i tak po zakupie skalibruję.
To szybko kupuj, bo wpadnie Tom01 i takie pranie mózgu zrobi, że wyjdziesz ze świadomością, że bez ejzacza za 4k złota nie ma co podchodzić do włącznika na kompie.
Marcin, nie zaczynaj![]()
![]()
. Ja wiem ze z Twojego punktu siedzenia to szmelc. Z mojego zas to oferta, ktora w tym przedziale cenowym i rozmiarze nie ma alternatywy. I tak bede mial lepiej niż na obecnym Szajsungu, choc podkreslam, ze osobiscie nie mam Szajsungowi nic do zarzucenia.
Raptor, spokojna Twoja potargana![]()
nie dam sie, mój budzet sie nie da też
![]()
Ostatnio edytowane przez Strus ; 29-04-2012 o 12:53
Dell popełnił w przeszłości kilka od biedy znośnych monitorów, które przy okazji dlaczegoś były droższe od U2412. Niestety, Michael Dell bynajmniej nie jest świętym Mikołajem.
Co zdaje sie nadal nie zmienia faktu ze w tym rozmiarze w kwocie 1000zl alternatywy nie ma. A jesli sie myle to poprosze o podanie takowej.
Alternatyw jest od cholery, tylko nie mam zielonego pojęcia co jest optymalnym wyborem.
Prywatnie interesują mnie wyłącznie monitory predestynowane do pracy z fotografią/grafiką - najlepiej z wielobitowym 3DLUT, stabilizacją, kompensacją podświetlenia i wszystkimi bajerami, ale tu już potrzeba wydać przynajmniej te 2kpln.
Takiej opcji nie ma. Finansowej oczywiscie. A sam nie znalazlem nic ciekawszego od 2412 za 1000zl
D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
AF16/2.8D | AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai
Ha, mam Was, spiskowcy jedne!
A tak poważnie, U2412 to jeden z najgorszych monitorów jakie DELL popełnił i szczerze radzę nie zawracać sobie nim głowy. Zaryzykuję opinię, że jest gorszy od Strusiowego Samsunga. Lepszym wyborem jest np HP ZR22w lub najlepiej po prostu dorzucić 400 zł na EIZO FS2331.
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Skontaktuj się z nami