Wielka biała kropamożna go było przetestować?
Szukaj
Wielka biała kropamożna go było przetestować?
| N
Zdjecia sa z photographyblog.com![]()
Kurna, mialem nie kupowac juz obiektywow ale ten mi sie nawet podoba![]()
Mam nadzieje, że wypuszczenie tego szkła spowoduję, że doczekamy premiery w tym roku 20 lub 24 f1.8 lub f2 tylko pod DX i w cenie powyżej 1k.
Ja kupilem na poczatku roku dwie rzeczy (puszke i zooma) zeby miec komplet, bo mi brakowalo, ale zawsze chcialem miec tez komplet stalek (okolice 24-35, 50 85) nawet jesli to maja byc 1.8g (a te ostatnio sa coraz lepsze, nawet jak maja CA). Bede musial pomyslec nad tym
![]()
Chowam ogon pod tyłekA jednak się pomyliłem i będzie tanie szerokie jasne szkło na pełną klatkę
Micha mi się dalej szczerzy i nie może się zamknąć po zobaczeniu ceny :P
Jest tylko jedno ale - foty z tego szkła na stronie nikona wstawili oczywiście po pomniejszeniu, a wtedy nawet nieostre sztuki wydają się być ok. Patrząc na włosy dziewczyny jaj nie urywa, choć jest w miarę ok - zobaczymy jak będą wyglądały cropy 100%. Teraz się tylko modlę żeby mu AF nie spiepszyli bo od tego już wszystko zależy, ostrość już jest akceptowalna.
To niech go ktoś kupi jak będzie dostępny i napisze parę zdań
PS.
Ty go porównujesz to 50tki 1.4G czy 1.8G? Bo to różnica, 1.4G jest zauważalnie (dla niektórych sporo) wolniejsza.
Ostatnio edytowane przez Aeon88 ; 21-04-2012 o 21:05
;]
To teraz 18/1,8 pod DXa za rozsadne pieniadze by sie przydalo![]()
Z5 + N24-200 + FTZ II + T17-35/2,8-4+ N70-300 (AF-P)
D7200 + S18-35/1,8 + S10/2,8 + S17-70/2,8 + N10-20, N18-55 (AF-P) + N70-300 DX (AF-P)
Kontrast ładny. Ale widzę, że aberruje na zielono w najlepsze. Skoro na takich miniaturkach jest to zauważalne. Eh - chyba nie dla mnie.![]()
Skontaktuj się z nami