http://www.arest.pl/produkt/21846/MO...ne/wlasciwosci
... oczywiście możesz obalić tą informację, swoją fotografią środka tej kolumny/fotką tweeteraKupiłem ten zestaw z myślą o słuchaniu muzyki i liczyłem na to że po logitechach X-140 spotka mnie miła niespodzianka, zwłaszcza że jak dotąd czytałem o tym zestawie same pochlebne opinie. No cóż fajerwerków po odpaleniu nie było(może ze względu na codzienne użytkowanie zestawu stereo wzmacniacz + kolumny), ale też ciężko powiedzieć żebym się zawiódł. Najmocniejszą stroną zestawu jest bas i nie chodzi mi tu o moc, ale jego jakość.Wydaje się być zwinny i dobrze sobie radzi z muzyką starając się urozmaicać wybrzmienia niskich tonów.Środek pasma poprawny, z pewnością lepszy niż u konkurentów w podobnej cenie. Najgorzej według mnie wypadają wysokie tony.Konstrukcja satelit nieco mnie zwiodła sugerując że mamy w niej do czynienia z dwoma przetwornikami średniotonowym i wysokotonowym. Wywnioskowałem zatem że może to mieć znaczący wpływ na poprawę jakości tych zakresów i poniekąd przez wzgląd na to postanowiłem je kupić. Trochę się zdziwiłem gdy okazało się że ów głośnik wysokotonowy to ATRAPA, ale w specyfikacji wyraźnie widnieje informacja że w satelitach są zamontowane 3 calowe głośniki szerokopasmowe.Mój błąd nie doczytałem. Chciałoby się żeby wysokie tony brzmiały nieco lepiej, ale też nie jest źle i mówiąc szczerze jak najbardziej zadowalająco.W tej cenie na pewno jest to mocny konkurent dla Creative'a czy Logitecha i jak najbardziej je polecam. Dźwięk 4,5/6, Jakość wykonania 5/6, Cena/Możliwości 6/6.![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami