Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Mam zestaw http://sklep.kg.net.pl/produkt/40248...1-mc2110-brown Obudowy z MDF, wzmacniacz na elementach dyskretnych (znaczy tranzystorach, nie scalakach (audiofile to lubią - chociaż IMHO to nic nie znaczy)) i gra to wg mnie bardzo fajnie. Oczywiście ten zestaw przekracza Twój budżet, ale może zainteresować się wersją 2.0 - też zrobione z MDF, zakładam, że wzmacniacz równie porządny... Czyli to: http://www.empik.com/glosniki-modeco...,elektronika-p Zapewne można dostać taniej niż w linku, który podałem...
    Ostatnio edytowane przez Orkaniusz ; 05-04-2012 o 08:40
    Pozdrawiam, Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Orkaniusz Zobacz posta
    Gdzieś natknąłem się na info że wysokotonowce w tym zestawie to atrapy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Gdzieś natknąłem się na info że wysokotonowce w tym zestawie to atrapy.
    Terefere
    Pozdrawiam, Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Orkaniusz Zobacz posta
    Terefere
    http://www.arest.pl/produkt/21846/MO...ne/wlasciwosci

Kupiłem ten zestaw z myślą o słuchaniu muzyki i liczyłem na to że po logitechach X-140 spotka mnie miła niespodzianka, zwłaszcza że jak dotąd czytałem o tym zestawie same pochlebne opinie. No cóż fajerwerków po odpaleniu nie było(może ze względu na codzienne użytkowanie zestawu stereo wzmacniacz + kolumny), ale też ciężko powiedzieć żebym się zawiódł. Najmocniejszą stroną zestawu jest bas i nie chodzi mi tu o moc, ale jego jakość.Wydaje się być zwinny i dobrze sobie radzi z muzyką starając się urozmaicać wybrzmienia niskich tonów.Środek pasma poprawny, z pewnością lepszy niż u konkurentów w podobnej cenie. Najgorzej według mnie wypadają wysokie tony.Konstrukcja satelit nieco mnie zwiodła sugerując że mamy w niej do czynienia z dwoma przetwornikami średniotonowym i wysokotonowym. Wywnioskowałem zatem że może to mieć znaczący wpływ na poprawę jakości tych zakresów i poniekąd przez wzgląd na to postanowiłem je kupić. Trochę się zdziwiłem gdy okazało się że ów głośnik wysokotonowy to ATRAPA, ale w specyfikacji wyraźnie widnieje informacja że w satelitach są zamontowane 3 calowe głośniki szerokopasmowe.Mój błąd nie doczytałem. Chciałoby się żeby wysokie tony brzmiały nieco lepiej, ale też nie jest źle i mówiąc szczerze jak najbardziej zadowalająco.W tej cenie na pewno jest to mocny konkurent dla Creative'a czy Logitecha i jak najbardziej je polecam. Dźwięk 4,5/6, Jakość wykonania 5/6, Cena/Możliwości 6/6.
    ... oczywiście możesz obalić tą informację, swoją fotografią środka tej kolumny/fotką tweetera

Domyślnie

Napisał kolega wytłuszczonym drukiem, że budżet to 120 zł. Uważacie, że jest debilem i nie wie, że głośniczki za 5 paczek będą zjadały dźwiękiem te za stówkę?
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Red face

http://www.arest.pl/produkt/21846/MO...ne/wlasciwosci

... oczywiście możesz obalić tą informację, swoją fotografią środka tej kolumny/fotką tweetera

No w morde - niestety muszę się przyznać do błędu. Rzeczywiście tweeter to lipa! Uprzejmie przepraszam za TEREFERE...
    Pozdrawiam, Piotr

Domyślnie

Hmmm piszesz że "przy moim użyciu" ... znaczy jakim użyciu ? Dźwięki systemowe + mowa z filmików Youtube? W takim razie nie wiem po co kupowałeś nieporęcznego kloca z subem Jeśli jeszcze dałeś ten sub na podłogę to ... (sub na podłodze z takich bzyczków to brak średnicy i totalnie niekontrolowany bas ... to po prostu nie gra tylko buczy)

Ale i tak nic nie przebije mojego Wujka ... posiadacza głośników chyba za 8zł - słuchanie tego produktu głośniko-podobnego, to jakieś znęcanie się nad sobą x-P
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 05-04-2012 o 10:17

Domyślnie

Hmmm piszesz że "przy moim użyciu" ... znaczy jakim użyciu ? Dźwięki systemowe + mowa z filmików Youtube? W takim razie nie wiem po co kupowałeś kloca z subem
    W zasadzie to prawie tak chociaż zamiast YT raczej radio internetowe no i może oprócz dźwięków systemowych, bo w większości czasu głośniki mam wyłączone. Włączam jak potrzebuję. Co do pytania "po co kloc 2.1?" Satelitki są małe, a "kloc" leży pod biurkiem i go nie widać. Jakoś też go specjalnie nie przenoszę, więc w zasadzie problemu nie ma. Może gdybym poszukał i popytał, kupiłbym głośniki 2.0 ale dla mnie była to na tyle marginalna sprawa, że w zasadzie kupiłem i używam... i jestem o dziwo szczęśliwy.

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Grzybu, masz na poparcie tezy o swoim słuchu absolutnym jakieś dowody, czy tylko masz takie wewnętrzne przeświadczenie, że cały świat słyszalnego dźwięku, zawiera się w Twoim doskonałym narządzie słuchu?
    Oczywiście że mam... zaświadczenie od DODY z hologramem
    A tak poważnie to spokojnie jestem w stanie usłyszeć różnice w graniu tego (w szczególności tego mojego za 90zł) czy innego sprzętu. Nie pisałem też że gra świetnie. Ot na moje potrzeby wystarczająco.
    Ostatnio edytowane przez Grzybu ; 05-04-2012 o 10:24

Domyślnie

Przyjrzyj się głośnikom marki Genius. Rewelacyjny stosunek jakości dźwięku do ceny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    Przyjrzyj się głośnikom marki Genius. Rewelacyjny stosunek jakości dźwięku do ceny.
    To dobry kierunek.

W nawiązaniu do autora wątku a właściwie jego chęci posiadania dobrych głośników za niewygórową cenę polecam http://www.oleole.pl/glosniki-komput...#axzz1r9u9Fnfb
    Przebijają wszystkie Logitechy, Modecomy i inne plastiki. Kto ma i użytkuje to wie.

Pozdrawiam

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów