Close

Strona 87 z 127 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 1268
    sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Informacji o tym jaki to beznadziejny obrazek generuje nikon D800, jak szumi już na iso100 czy 200, a na 400 nie nadaje się już do niczego, też cała masa krąży po internecie. Można cytować do woli. I co z tego ?
    To podobnie jak z bandingiem w Canonie gdyby nie Qubic, żyłbym w nieświadomości

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Myślę, że tak, ale od czasu kiedy Nikon użył filmu z 5d mk II w reklamie d800, nic nie jest pewne

To oczywiste że profesjonalista weźmie sprawdzony sprzęt, a nie taki co wszedł na rynek wczoraj.

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    To podobnie jak z bandingiem w Canonie gdyby nie Qubic, żyłbym w nieświadomości

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    To oczywiste że profesjonalista weźmie sprawdzony sprzęt, a nie taki co wszedł na rynek wczoraj.
    Tyle, że sugerowano, że to film z d800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Informacji o tym jaki to beznadziejny obrazek generuje nikon D800, jak szumi już na iso100 czy 200, a na 400 nie nadaje się już do niczego, też cała masa krąży po internecie. Można cytować do woli. I co z tego ?
    Co prawda zdjęcia temu przeczą............ no ale jak prawda jest niewygodna, to tym gorzej dla prawdy

sven, bądź sprawiedliwy -jeden i drugi sprzęt ma swoje wady i zalety. D800 pod względem filmowania przewyższa 5D Mk II -a ten Canon był do niedawna uznawany za najlepszy sprzęt do tego......
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    D800 pod względem filmowania przewyższa 5D Mk II -a ten Canon był do niedawna uznawany za najlepszy sprzęt do tego......
    Jakiś przykład na poparcie tezy? Pytam poważnie, bo nie bardzo wierzę w tę wyższość d800 nad mk II w trybie filmowym. Chciałbym zobaczyć takie bezpośrednie porównanie.

Domyślnie

No już Ci raz wysyłałem przykład, gdzie wyraźnie widać było znacznie większy poziom mory i aliasingu z 5D Mk II w stosunku do D800 -niestety nie skomentowałeś tego przykładu

A co do bezpośredniego porównania -spoko spoko, zrobię

(twierdziłeś, że do tej pory nie widziałeś mory na filmach z 5D Mk II -nadal tak twierdzisz ?)

sv
    Gość

Domyślnie

No już Ci raz wysyłałem przykład, gdzie wyraźnie widać było znacznie większy poziom mory i aliasingu z 5D Mk II w stosunku do D800 -niestety nie skomentowałeś tego przykładu

A co do bezpośredniego porównania -spoko spoko, zrobię

(twierdziłeś, że do tej pory nie widziałeś mory na filmach z 5D Mk II -nadal tak twierdzisz ?)
    Nie zwróciłem uwagi, jeżeli możesz, podeślij jeszcze raz tego linka. Co do mory w mk II - oczywiście, że sporadycznie występuje, ale wydaje mi się, że jest to mniejszy problem niż w przykładach, które widziałem z d800. Jeżeli kiedyś się uda, to zrobię sobie taki test.

Domyślnie

Kilka/naście postów wcześniej -teraz nie mam czasu szukać, właśnie bawię się Olkiem OM-D Ale paskudna mora z 5D Mk II była widoczna na filmie, który sam podlinkowałeś ostatnio jak chciałeś pokazać przewagę nad Nikonem (film pokazywał właśnie jaki postęp w dziedzinie redukcji mory został poczyniony pomiędzy 5D Mk II a 5D Mk III) -tak więc łatwo taki przykład będzie Ci znaleźć

D800 będę miał lada moment -kumpla z 5D Mk II i 5D Mk III też szybko znajdę -to porównanie się zrobi

sv
    Gość

Domyślnie

Kilka/naście postów wcześniej -teraz nie mam czasu szukać, właśnie bawię się Olkiem OM-D Ale paskudna mora z 5D Mk II była widoczna na filmie, który sam podlinkowałeś ostatnio jak chciałeś pokazać przewagę nad Nikonem
    Podlinkowałem różnice między mk II i mk III. Chciałem Ci pokazać ostrość obrazka, bo to co pokazałeś wcześniej nijak sie miało do tego co widziałem z mk III. Jak się uda dorwać d800 to porównam paskudna morę z mk II z paskudną morą z d800 A ten olek filmuje?

Domyślnie

No i w tych przykładach właśnie widać morę z Mk II A co do Olka -filmuje, AF chodzi świetnie, ostrość pierwsza klasa, ale jest jakiś babol z kompresją przy dynamicznych ujęciach -możliwe, że coś robię źle, dopiero rozpracowuję ten sprzęt....

Strona 87 z 127 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów