Witam, jak kilku użytkowników tego sprzętu - narzekam na stopkę lampy błyskowej, nie łączą styki - ktoś kiedyś pisał o wymianie. Jaki jest koszt wymiany w serwisie nikona? Jaki koszt gdzieś indziej? Kombinerki nie za wiele już się zdają...
Szukaj
Witam, jak kilku użytkowników tego sprzętu - narzekam na stopkę lampy błyskowej, nie łączą styki - ktoś kiedyś pisał o wymianie. Jaki jest koszt wymiany w serwisie nikona? Jaki koszt gdzieś indziej? Kombinerki nie za wiele już się zdają...
NZ 6II, NZ 20mm 1.8, NZ 35mm 1.8, NZ 50mm 1.8, NZ 14-24 2.8
W tym wątku było http://forum.nikoniarze.pl/archive/i.../t-169561.html
Cytuje delfin2525:
dzwonilem do serwisu, koszt wymiany sanek 500-600zł
Witam!
Miałem to latem zeszłego roku.
Jak już kilku kolegów pisało we wcześniejszych wątkach, wystarczy dokręcić cztery śrubki, które są pod sankami i wszystko śmiga.
Niestety trzeba zerwać gumy i rozkręcić aparat.
Cena w serwisie była bardzo mocno zróżnicowana. Czasami wymieniali sanki (może) a czasami tylko dokręcali śrubki i kasowali za nowe gumy plus robocizna.
analog,analog,cyfra,szkła,lampy & dobre rady
Ja zawiozłem swoje d700 do servisu do dresna 200e taka impreza kosztuje. Wie ktoś coś na temat gumy która nakłada się na aparat. uszczelnia stpkę-styki i usztywnia mocowanie miedzy body a lampą?
to byłoby ciekawe rozwiązanie, może byłoby remedium na tą wadę d700
czy ktoś testował to rozwiązanie?
zgłosiłem luźne sanki na gwarancji
po naprawie aparat nie wytrzymał nawet jednego reportażu, znowu sanki są luźne i lampa wyzwala się jak chce
pozostaje mi tylko rękojmia
Ostatnio edytowane przez cheyenne ; 03-04-2012 o 16:19
Kiedy w czasie zlecenia pojawil sie problem z komunikacja D700~SB-900 to guma pomogla. Niestety lampa z WG-AS3 nie da sie zalorzyc na SC-29, ja kabla uzywam czesto. Sanki wymienione w FixationUK na gwarancji.
D4,D700+grip,N14-24&24-70&70-200/2.8,50/1.4g,85/1.4g,sb-900
Tak wracając - pomogło wkładanie igieł, miedzy dolną szparę sanek, a górną stopki lampy. Dociska, ale męczące jest za każdym razem. Futryny i kombinerki egzaminu już nie zdawały. Czy ta guma daje radę? Usztywnia i nie powoduje w/wym luzów?
NZ 6II, NZ 20mm 1.8, NZ 35mm 1.8, NZ 50mm 1.8, NZ 14-24 2.8
Skontaktuj się z nami