Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Nikkor 24-120 usterka?

Witam niedawno zakupiłem używane taki szkielko i mam pytanie czy to normalne. Mianowicie przy ustawianiu Af widze w wizjerze jakby szko poruszalo sie do gory i nadu i sie po chwili centruje. Efekt ten jest przy właczonym VR. DOdatkowo jeszcze wybadalem ze jak go lekko palcem pukam z lewej strony i patrze przez wizjer to w wizjerze widze tak jakby luzne szkla tak drgaja jak pukam niewiem czy to normalne. Dodam ze Af ostrz poprawnie....pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

Ta "usterka" to kalibracja żyroskopu systemu VR.
    Tak ma być, wszyscy mają tak samo.

Domyślnie

aha no to super wielkie dzieki ,to mnie kolega uspokoił , a te szkielko jest godne polecenia czy raczej za duzy zooom? jako podstawowy obiktyw.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

Ja osobiście nie czuje potrzeby posiadania zooma o światłosile 3,5 - 5,6, ale są takie dziedziny fotografii gdzie takie uniwersalne szkła są bardzo przydatne. Moim podstawowym szkłem jest 50mm i taką ogniskowa polecam pod FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez razzar Zobacz posta
    a te szkielko jest godne polecenia czy raczej za duzy zooom? jako podstawowy obiktyw.
    Kupiłeś obiektyw i pytasz czy dobrze zrobiłeś? Poużywaj to sam się przekonasz, przecież juz je masz..
    Völkchlor

Domyślnie

tak kopiłem narazie w trakcie badan, zawsze mozna sprzedać.Mam kilka zastrzeżeń do tego szkielka, zawsze mozan cos dokupic krótszego, pytam bo moze ma ktos praktyke z tym szklem i cos dopowie, ale to juz kolejny temat wiec ok ok, jak narazie zadowolony poza wlasnie tym swiatlem...

Uprawnienia umieszczania postów