Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: pixel pawn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kryseik Zobacz posta
    Witam, to ja mam inne pytanie co do Pixel Pawn'a. Na stronie wyżej podanej w specyfikacjach nie ma wymienionego modelu D3000, czemu? Nie jest kompatybilny? Przecież (tak mi się wydaje) nie musi mieć kabla by odpalać lampkę...
    Zapewne właśnie chodzi o to, że wszystkie zestawy mają jakiś kabelek, a D3000 nie ma opcji kabelka, więc napisano, że nie kompatybilny. Na podobnej zasadzie pisano, że SB600 nie jest kompatybilna z prostymi wyzwalaczami oferującymi opcję wybudzania, gdyż mocno ona śpi, i są problemy z jej wybudzeniem. Działać działa, lecz jej możesz nie wybudzić - więc napisano, że niekompatybilna.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

witam ja po ten zestaw http://www.pixelhk.com/Proshow.aspx?id=62 i w pierwsze dni działał normalnie w domu zabrałem na sesje podłączam i nie działa. Dopiero gdy zacząłem przesuwać nadajnik po stopce i przy tym robiąc zdjęcia czekałem aż zaskoczy pare razy mi tak zadziałało ale nie zawsze. Gdy naciskam przycisk testu lampa błyska, a przy naciśnięciu spustu niestety nie gdzie jest problem? miałem już trzy zestawy i cały czas ten sam problem. Nikon D5000 i lampa SB600
    Nikon D5000 N 18-105 f/3,5-5,6G ED VR ; Zenit Helios 44M-4 ; N35mm 1,8 ; SB600
    Nikon d7100 ; SB910
    http://daltonnb.digart.pl/ ; http://daltonnb.wordpress.com/

Domyślnie

A tak offtopując, to właściwie jest jakikolwiek wyzwalacz do D3000, który wybudzi mi lampkę (sabinka 700)?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kryseik Zobacz posta
    A tak offtopując, to właściwie jest jakikolwiek wyzwalacz do D3000, który wybudzi mi lampkę (sabinka 700)?
    Oczywiście każdy oferujący opcję wybudzania. Teraz wystarczy samemu takich poszukać, co nie jest trudne.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    Oczywiście każdy oferujący opcję wybudzania.
    Z drobnej wiedzy z elektroniki wynika, że dobrze zrobiony wyzwalacz "z wybudzaniem" ma szansę osiągać czasy synchro do granic możliwości aparatu (modulacja, demodulacja, takie tam szczegóły). Na moim pixelu soldierze wydaj się to potwierdzać, ani pół milimentra paska 1/320 (który jest już na tej szybkości nawet ze stopki) nie jest więcej z wyzwalacza.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów