Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Sylwia

Domyślnie Sylwia

Witam.
    Po ostatnich wyczynach hanibala i remikssona aż odechciało mi się cokolwiek wystawiać , ale z drugiej strony mam nadzieję że nie wszyscy porównują każde zdjęcia do ich poziomu i nie będę bardzo "zjechany".
    Mam nadzieję że małymi kroczkami sam kiedyś ten poziom osiągnę dlatego chętnie posłucham waszych rad i opinii.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Świetne technicznie. Generalnie dajesz czadu i niewiele brakuje już do pełni szczęścia. Właściwie nie mam rad, po prostu rób swoje i tyle. No dobrze, jedna rada może. Wykorzystałeś tu niemal wyłącznie światło zastane, nie modyfikując go za mocno w obróbce. Jednak efekt zyskiwany przez wspomnianych kolegów polega między innymi na świetnym wyczuciu światła, tego jak buduje i wypełnia ono przestrzeń i jak je ewentualnie trochę skorygować w obróbce. Przyjrzałbym się zatem uważniej naświetleniu tła oraz postaci na ulubionych zdjęciach. A to dlatego iż widzę, że na powyższych trochę mocniejsza winietka zdecydowanie wprowadziłaby inny - i moim zdaniem ciekawszy - klimat. Ale i tak mi się podoba czystość tych fotografii i bardzo dokładna obróbka tonów.

Domyślnie

Ja bym się ewentualnie doczepił do modelki - te pozy ( nie licząc 4) jakoś tak średnio w odbiorze pasują. Trochę jak gdyby było częściowo sztywna a częściowo rozluźniona i trochę dziwnie przekrzywia barki.
    D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Domyślnie

Fajne światło, ale... modelka sztywna jak słup.
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

kadry na tak, mina modelki na nie
    Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę

Domyślnie

Dla mnie najlepsza 5.
    Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    ...... Wykorzystałeś tu niemal wyłącznie światło zastane, nie modyfikując go za mocno w obróbce <ciach>
    Tak było tylko światło zastane. Nie chce wprowadzać chaosu do zdjęć i na razie staram się zapanować nad tym co zastaję a nie modyfikować na wstępie warunków. Kolejną bolączką jest obróbka zdjęć. Nie modyfikuję ich zbytnio ponieważ nie mam na tyle wiedzy i bardziej bym je popsuł niż poprawił wszystko z czasem.

Cytat Zamieszczone przez PaulGilbert Zobacz posta
    Ja bym się ewentualnie doczepił do modelki - te pozy ( nie licząc 4) jakoś tak średnio w odbiorze pasują. Trochę jak gdyby było częściowo sztywna a częściowo rozluźniona i trochę dziwnie przekrzywia barki.
    Sylwia to fajna i sympatyczna dziewczyna i tak samo jak ja jest początkującą w tej "branży". Na pewno wiele wyniesie z tych zdjęć i będzie jej coraz łatwiej stawiać kolejne kroki przed obiektywem.

Cytat Zamieszczone przez remiksson Zobacz posta
    Fajne światło, ale... modelka sztywna jak słup.
    j/w

Cytat Zamieszczone przez sethcracow Zobacz posta
    kadry na tak, mina modelki na nie
    j/w

Cytat Zamieszczone przez aikidudi Zobacz posta
    Dla mnie najlepsza 5.
    dzięki .

Dziękuję wszystkim za komentarze.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Mnie się podoba. Bardzo ładnie wyszło. Może - ale to MZ - ma kolega delikatną atencję do centralizmu fotograficznego, co dzisiaj poniektórzy kiepsko trawią
    A Hanibalem i Remikssonem nie ma się co sugerować. Oni złośliwi są i specjalnie swoimi zdjęciami poziom forum zawyżają.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    Mnie się podoba. Bardzo ładnie wyszło. Może - ale to MZ - ma kolega delikatną atencję do centralizmu fotograficznego, co dzisiaj poniektórzy kiepsko trawią

A Hanibalem i Remikssonem nie ma się co sugerować. Oni złośliwi są i specjalnie swoimi zdjęciami poziom forum zawyżają.
    Tak, może tak być ale chyba każdy amator to przechodził może kiedyś zacznę experymentować i zrobię WoW
    Nienawidzę ich za to są okropni i beznadziejni ;P
    PS: hanibal czekam na dalsze odcinki backstage z sesji ;D;D

Pozdrawiam

Domyślnie

halo halo

bardzo podoba mi sie jedynka .. gdyby nie wyraz twarzy modelki.. w tej pozycji powinna troche zacheciac a nie odpychac widza...

troche nie radzisz sobie w zygladzaniem twarzy... ale to przyjdzie z czasem... wiezis zmi dalej pisza ze plastik fantastik i disko polo
    na 4 wyszla modelka za poteznie w biuscie
    i jak remik wspomnial troche sztywno...

ale ogolnie duzy plus. gratuluje sesji

ps i znowu moj nick przy remika postawiono... cieszy mnie to ale z drugiej storny przeciez on zabija moje prace jeszcze na wejsciu.

i duuuzo mi brakuje by taki poziom osiagnac jak np w ostatniej sesji remika ktra mnie poprostu wyrwala z butów
    Ostatnio edytowane przez hanibal ; 30-03-2012 o 19:33
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Uprawnienia umieszczania postów