Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie morze dp kwadratu

Witam
    Kilka kadrów znad morza, z góry dziękuję za kilka słów komentarza.

1.
    2.
    3.

pzdr

Domyślnie

Całkiem fajne w tych szarościach, osobiście tylko kadrował bym z mniejszą ilością nieba, jak by tam jakieś chmurki były to co innego
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Wiem, że to wypracowane "w ciemni", ale podoba mi się w nr 3. ta zdecydowana kropka nad tym subtelnym "i".
    Pozdrawiam
    sprzęt: fotografuję sercem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jędrula Zobacz posta
    Wiem, że to wypracowane "w ciemni",
    Co masz na myśli?
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

dzięki za wizytę i wskazówki
    darko: sprawdzę inne kadrowanie ale jakoś to najbardziej mi pasowało ... dodam jeszcze, że na chmurki niestety nie doczekałem się (nawet polar nie pomógł),
    Jędrula: o co chodzi z tą ciemnią ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nomoz Zobacz posta
    ... Jędrula: o co chodzi z tą ciemnią ??
    No, myślałem o obróbce na komputerze. Mam odczucie, że ten pal na horyzoncie został trochę na siłę wyostrzony w stosunku do "rozmemłanej" reszty. Ale mnie się to podoba.
    sprzęt: fotografuję sercem

Domyślnie

Miło mi, że się podoba
    Całość ostrzona wspólnie. Jeśli chodzi o ostrość elementów na zdjęciu to różnice prawdopodobnie wynikają z tego, że "rozmemłane" pale zalewała woda podświetlona przez słońce co stworzyło lekką mgiełkę, pozostała część plaży "rozmemłana" 3 minutowym czasem naświetlania

Domyślnie

Jedyna ma za wysokie niebo i za ciasno na dole. Dwójka najlepszą jak dla mnie konwersję. Trójkę za to wciągam w całości, choć nie ukrywam, że ciut mocniejsze BW byłoby wskazane.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Nikonozour: po pierwsze dzieki za rady po drugie czy jako mocniejsze mam rozumieć na większy kontrast?
    po trzecie znalazlem jedno z ktorego wydłubałem kawalek nieba

Domyślnie

Mocniejsze, czyli więcej czerni i bieli, a mniej szarości.
    Co do ostatniej pracy takie kwadraty lepiej mi grają z centralnym elementem głównym. Co oczywiście nie musi być prawdą objawioną. Ten pojedynczy kołek świetnie łamie monotonię tego typu ujęć.
    LED ZEPPELIN

Uprawnienia umieszczania postów