Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    gdzie nogi poniosą

Domyślnie Adobe Camera Raw 6.7

Mam prośbę, czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak zainstalować ten plugin do PS5 ? Tak jak chłopowi z roli, żeby zrozumiał. Wszędzie piszą aby skopiować plik Camera Raw.8bi do folderu PLUGINS natomiast gdy wypakuje ACR mam folder : META-INF, PAYLOADS oraz plik AdobePatchInstaller. Gdzie to skopiować i co z tym zrobić? Z góry dzięki za pomoc

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Klikasz dwa razy w AdobePatchInstaller i sie instaluje samo...

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jeśli już gdzieś kopiować, to raczej do folderu:

X:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS5\File Formats\

gdzie "X", to litera dysku, na którym jest zainstalowany PS.

Niemniej lepiej uruchomić instalatora i zrobi to za Ciebie.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Proponuje poszukac w sieci wersji "kopiowalnej"
    Dodatkowo musisz uwazan na wersje systemu jaka masz i wersje PSa, jezeli system 64 bit to masz rozne "program files", musisz tego pilnowac, wersja PSa tez moze powodowac problem, CS4 instalowal sie w dwoch wersjach, CS5 mamy wybor, jezeli masz wersje 64bit to do "program files" a jezeli masz wersje 32bit (co wielu robilo przez NIKa) to do "program files(x86)" a reszta tak jak napisal kolega powyzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Proponuje poszukac w sieci wersji "kopiowalnej"
    Dodatkowo musisz uwazan na wersje systemu jaka masz i wersje PSa, jezeli system 64 bit to masz rozne "program files", musisz tego pilnowac, wersja PSa tez moze powodowac problem, CS4 instalowal sie w dwoch wersjach, CS5 mamy wybor, jezeli masz wersje 64bit to do "program files" a jezeli masz wersje 32bit (co wielu robilo przez NIKa) to do "program files(x86)" a reszta tak jak napisal kolega powyzej
    A można by poprosić o wstawienie gdzieś pliku CameraRAW.8bi (32-bit).
    D700 | D50 | T17-35/2.8-4 | N18-55 | N50/1.8G | N50/1.8D | N35/1.8G | T90/2.8 | Tair135/2.8 | N180 2.8 | N->M42 | SB-800x2
    Mój fotoblog

Domyślnie

A właściwie to po co? Przecież legalny, zarejestrowany PS sam się w pełni zaktualizuje.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    A właściwie to po co? Przecież legalny, zarejestrowany PS sam się w pełni zaktualizuje.
    Dzięki ... za wyjaśnienia, ale nie o nie prosiłem
    D700 | D50 | T17-35/2.8-4 | N18-55 | N50/1.8G | N50/1.8D | N35/1.8G | T90/2.8 | Tair135/2.8 | N180 2.8 | N->M42 | SB-800x2
    Mój fotoblog

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szumigt Zobacz posta
    Dzięki ... za wyjaśnienia, ale nie o nie prosiłem
    Podaj jeden powód, żeby instalować ACR Twoim sposobem.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Bo z jakiegoś powodu aktualizacja nie działa ... ale już dziękuję za pomoc. Poradziłem sobie.
    Okazuje się że da się to zrobić ściągając plik update (dokładnie ten który podał autor wątku) ze strony Adobe. Jeśli ktoś będzie chciał poznać rozwiązanie zapraszam na PW.
    Mój fotoblog

Domyślnie

Podepnę się pod ten temat. Pytanie oczywiście dotyczmy ACR. Czy jest jakiś skrót z klawiatury lub funkcja, która pozwala podglądanie efektu po zastosowaniu np. korekty kolorów w HSL/skala szarości i przed zastosowaniem tej korekty. Mam nadzieję, że wiecie o co m chodzi

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów