Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Stare miasto

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Płock/Warszawa

Domyślnie Stare miasto

Jak w Lightroomie w prosty sposób pozbyć się zielonego odblasku na gałęzi?
    D5100 :: N18-55 VR :: N35 f/1.8 :: N55-300 VR :: Di622 MkII :: Velbon CX-560 :: inne

Domyślnie

To coś między drzewem i pomnikiem? To jakiś odblask. W trybie obróbki zdjęcia wciśnij klawisz Q, i myszką najedź na odblask. Kliknij, a jeżeli kółko za małe/duże, to zmień mu rozmiar rolką myszy lub suwakiem. Można też użyć przeciągnij-upuść by wybrać miejsce, z którego sobie skopiujesz dane do tego kółka. Dwa tryby: healing i clone. Pierwszy leczy np. skazy skóry. Drugi kopiuje prócz faktury, także kolor w większym stopniu.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Płock/Warszawa

Domyślnie

Dziękuje za odp. , myślałem, że jest jeszcze inny sposób polegający na zmianie koloru czy coś . Dopiero teraz zauważyłem, że zdublowałem temat, więc proszę moderatorów o usunięcie jednego z nich.
    D5100 :: N18-55 VR :: N35 f/1.8 :: N55-300 VR :: Di622 MkII :: Velbon CX-560 :: inne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raczo Zobacz posta
    Dziękuje za odp. , myślałem, że jest jeszcze inny sposób polegający na zmianie koloru czy coś .
    Można. Obróbka zależy od twojej inwencji. Masz pędzel K. Możesz pomazać odblask i zmniejszyć mu saturację - w tym wypadku zadziała może, bo niebo czarne. Możesz na tym samym pędzlu użyć koloru do zamalowania jednego koloru drugim. Jak odpowiesz na pytanie: co dokładnie chcesz zrobić? To łatwiej będzie odpowiedzieć: jak? Najprościej tak jak podałem na początku - stemplujemy usuwając niechciane elementy na zdjęciu. Co innego by trzeba było kombinować być może, gdyby odblask wypadł na przykład na twarzy portretowanej osoby. Wówczas łatwiej wykonać drugie zdjęcie po prostu.

Uprawnienia umieszczania postów