Close

Strona 27 z 127 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 1268
    sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ja pominąłem oczywiście topowe body. Analizuję wyłącznie semipro C5D i D700/800.
    Nikon do reporterki też ma D3s czy D4, do studia D3x. Pomijam te aparaty tak jak 1D/1Ds
    Rozumiem, ale w Canonie do sportu od zawsze były jedynki (ewentualnie 7d bo w sporcie krop jest raczej zaletą), a nie 5d.

Specyfikacja filmu w Canonie 5d MK III:

22.3 Megapixel full-frame sensor
    61-point autofocus
    Up to 6fps continuous shooting
    Native ISO 100-25,600 sensitivity
    ISO 50-102400 Expanded (Stills Only)
    Movie Mode only goes up to 25,600, No Expanded (confirmed from earlier leak)
    Enhanced Weather sealing
    Rate Button is for rating images (1-5)
    8.11cm (3.2-inch) 1,040,000-dot screen
    SMPTE Timecode
    1920 x 1080 (29.97, 25, 23.976 fps fps)
    1280 x 720 (59.94, 50 fps)
    1080 and 720 intra or inter frame, 480 inter frame
    ALL-I or IPB Compression
    ALL-I = ~100mb/12MB (22mins on 16GB card) – Note: Both are my calculations
    IPB = ~33.6mb/4.2MB (63mins on 16GB card)
    29.59 Record Time
    Does Not Switch to Second Card in Video Mode (CF to SD, or vice versa)
    Headphone Jack – Manual Audio Levels Can Be Adjusted During Recording
    Identical AF to the Canon EOS-1D X
    Chromatic Aberration Correction in Stills and Video
    Improved Moire, Rolling Shutter, and Reduced Noise (2 stops better)
    No Line-Skipping, but Moire is Still Possible (Greatly Reduced Over 5D Mark II)
    No Clean HDMI
    HDMI is Full Resolution (No Drop in Resolution After Hitting Record), but There are Still Overlays

źródło:
    http://nofilmschool.com/2012/03/offi...-announcement/

Wygląda na to, że trzeba będzie wysupłać 3.500$
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 03-03-2012 o 20:16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    No Line-Skipping
    No to by było po prostu piękne Jednak uwierzę jak sam zobaczę.........
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    No to by było po prostu piękne Jednak uwierzę jak sam zobaczę.........
    No właśnie, trudno uwierzyć. Ale byłoby pięknie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    No właśnie, trudno uwierzyć. Ale byłoby pięknie
    To by w moim przypadku mogło akurat doprowadzić do tego, że zamiast D800 w pierwszej kolejności kupił bym 5D Mk III...

sv
    Gość

Domyślnie

To by w moim przypadku mogło akurat doprowadzić do tego, że zamiast D800 w pierwszej kolejności kupił bym 5D Mk III...
    To i tak jesteś w gorszej sytuacji, bo pewnie kupiłbyś oba (mnie by wystarczył 5d mk III, choć przydałyby sie dwie sztuki

Domyślnie

Przyznam, że Twój link o filmie promocyjnym D800 zrobionym za pomocą Canona (nie to jest tak złe jak sam fakt użycia sekwencji bez zgody i wiedzy autora) mocno mnie ostudził jeśli chodzi o chęć posiadania Nikona......... muszę zrobić chłodną kalkulację. Sorry, ale pewnych zachowań nie znoszę......... przekraczanie szczytu bezczelności bardzo mnie odpycha...

sv
    Gość

Domyślnie

Przyznam, że Twój link o filmie promocyjnym D800 zrobionym za pomocą Canona (nie to jest tak złe jak sam fakt użycia sekwencji bez zgody i wiedzy autora) mocno mnie ostudził jeśli chodzi o chęć posiadania Nikona......... muszę zrobić chłodną kalkulację. Sorry, ale pewnych zachowań nie znoszę......... przekraczanie szczytu bezczelności bardzo mnie odpycha...
    Pozostaje mieć nadzieję, że ta "niezręczność" spowodowana była jakimś bałaganem na linii Nikon - agencja. W innym wypadku to się w głowie nie mieści.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zarówno w specjalności studyjnej (D800) jak i w kategorii reporterskiej (D700) nikon ma lepsze aparaty.
    Tyle, że tam gdzie ja mieszkam D700 jest nieosiągalny od marca ubiegłego roku. D800 ze względy na ilość pixeli całkowicie mnie nie odpowiada. D3 czy D4 nie potrzebuję.
    Po raz pierwszy od 20 lat używania Nikona spoglądam na Canona bo dalej nie wiadomo co można się spodziewać w najbliższej przyszłości po Nikonie. W podobnej sytuacji jest wielu znajomych.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Po raz pierwszy od 20 lat używania Nikona spoglądam na Canona bo dalej nie wiadomo co można się spodziewać w najbliższej przyszłości po Nikonie. W podobnej sytuacji jest wielu znajomych.
    Otóż to.
    I jeśli to, że D700 nie ma bezpośredniej kontynuacji, bo księgowi w N wyliczyli sobie, że bardziej opłacalny będzie teraz dziwoląg D800, że D700 był tylko po to by zatrzymać w systemie tych, którzy 3 lata temu chcieli coś na kształt "taniego FX w C", to życzę Nikonowi by ostro na tym się przejechał. Mi już po premierze D800 zapaliła się lampka czy aby na pewno muszę koniecznie mieć Nikona... Bo coraz mniej kumam poczynania tej firmy.
    Wiele wskazuje też na to, ze w kwestii video Canon będzie nadal sporo z przodu. Co w sumie nie powinno dziwić, bo doświadczenie w tej materii C jest niewspółmiernie większe od tego, które ma (a raczej nie ma) Nikon.
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 03-03-2012 o 19:43

Domyślnie

Niestety taka jest prawda że to czego oczekiwałem od D800 jest w 5DIII niech to...

Strona 27 z 127 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów