Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Problem z zainstalowaniem CS3

Ściągnąłem sobie wersję trialową CS3 i mam problem z jej zainstalowaniem. Instalacja przebiega do pewnego momentu normalnie, ale na końcu mam komunikat jak na zdjęciu. Mój system operacyjny to XP z Sp2. Miał ktoś podobny problem?

pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Może była już wersja trial zainstalowana kiedyś ?
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

..pewnie masz jakieś pozostałości po programach Adobe i stąd problemy, stosowałem taką aplikację jak WinCS3Clean, ale przed wszelkimi działaniami, proponuje najpierw
    trochę poczytać o usuwaniu tego typu rzeczy po programach Adobe....

Domyślnie

Nie instalowałem wcześniej żadnej trialowej wersji. WinCS3Clean mogę wypróbować tylko pytanie co on miałby mi wyczyścić, skoro CS3 nigdy nie miałem na dysku jeszcze...
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Dodam, że próbowałem też na czystym dysku, bez zainstalowanego jakiegokolwiek programu i było to samo, więc przypuszczam, że chodzi o sam system XP, coś powoduje, że nie mogę zainstalować CS3. CS2 chodzi normalnie.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

nie mogę zainstalować CS3. CS2 chodzi normalnie
    No i masz przyczynę !

Weź na próbę dysk z czystym systemem - tylko z sp3 (bo SP2 to mało). Od początku instaluj i powinno się dać.

Pzdr.

Domyślnie

NIe ma teraz dysku z czystym systemem. Z wymagań CS3 wynika, że Sp2 jest wystarczający, więc wydaje mi się, że problem leży gdzie indziej. Przeszukałem internet i widzę, że wiele osób ma podobny problem, ale nigdzie nie ma odpowiedzi. Chyba jest nie do rozwiązania....
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta
    NIe ma teraz dysku z czystym systemem. Z wymagań CS3 wynika, że Sp2 jest wystarczający, więc wydaje mi się, że problem leży gdzie indziej. Przeszukałem internet i widzę, że wiele osób ma podobny problem, ale nigdzie nie ma odpowiedzi. Chyba jest nie do rozwiązania....
    Może jakiś hardware...
    Ja go (CS3) montowałem u siebie na XP (SP3) i bez problemu pracował. Potem padł dysk i wtedy wszedłem w oprogramowanie Nikona - mam podobnie do Ciebie: miałem stary ViewNX, potem CNX, potem nowszy ViewNX - pozostał najnowszy ViewNX, który działa poprawnie a inne Nikonowskie pokazują wyprane kolory i nie można sobie z nimi poradzić. Ten ViewNX też jakoś dziwny: niby pracuje poprawnie, ale jak chcę zdjęcie otworzyć "otwórz za pomocą" - to go nie ma na liście i nie daje się tam umieścić. Tak jak by mu przeszkadzało coś, co już poprzednio było zainstalowane.

Niemniej nic Cię nie kosztuje zainstalować czyste XP, dograć SP3 i sprawdzić.

Pzdr.

P.S.
    Oczywiście podczas montażu na nowym systemie należy koniecznie wyłączyć kabel sieciowy (albo kartę Wi-Fi) - bo stare dane w bazie Adobe mogą coś psuć.
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 03-03-2012 o 20:30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta
    Nie instalowałem wcześniej żadnej trialowej wersji. WinCS3Clean mogę wypróbować tylko pytanie co on miałby mi wyczyścić, skoro CS3 nigdy nie miałem na dysku jeszcze...
    ..pisałem, ze chodzi o programy Adobe, nie tylko CS3.....są jakieś pozostałości po tych programach i stąd mogą może być problem...
    pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów