Close

Strona 24 z 127 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 1268

Domyślnie

Bardzo bym chciał zobaczyć porównanie trybów video z d800 i tego nowego canona i starego. Szczególnie z elementami które są oświetlone światłem sztucznym i na granicy cienia. Sam kodek mi wisi i powiewa - byleby był czytany przez proste programy montażowe i nie sprawiał problemów.

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Bardzo bym chciał zobaczyć porównanie trybów video z d800 i tego nowego canona i starego. Szczególnie z elementami które są oświetlone światłem sztucznym i na granicy cienia. Sam kodek mi wisi i powiewa - byleby był czytany przez proste programy montażowe i nie sprawiał problemów.
    Musisz jeszcze poczekać, bo to co do tej pory prezentuje nikon nie wygląda zbyt wiarygodnie:
    http://www.steves-digicams.com/news/...unch_d800.html

a co do kodeka: jakość kodeka i bitrate są istotniejsze niż hipotetyczna możliwość zgrywania sygnału po HDMI
    Ostatnio edytowane przez sv ; 03-03-2012 o 10:40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    a co do kodeka: jakość kodeka i bitrate są istotniejsze niż hipotetyczna możliwość zgrywania sygnału po HDMI
    Raczej wygodniejsze i tańsze, bo nie trzeba kupować dodatkowego rekordera. A poza tym, czemu hipotetyczna ? Myślisz, że Nikon nie daje takiej możliwości w D800/D4 ?
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Raczej wygodniejsze i tańsze, bo nie trzeba kupować dodatkowego rekordera. A poza tym, czemu hipotetyczna ? Myślisz, że Nikon nie daje takiej możliwości w D800/D4 ?
    Jeżeli sample Nikona są robione Canonem, to w co tu wierzyć
    A wracając do sygnału po HDMI: będziesz biegał z dodatkowym rekorderem? Ilu użytkowników D800 kupi ten rekorder? Ilu go uzyje?

Domyślnie

Wystarczy że w małej obudowie zamknięty będzie dysk 128-256 gb ssd + kawałek elektroniki który umożliwi zrzucanie tego na dysk. Biorąc pod uwagę wagę takiego dysku i ilość sprzętu podpinanego do lustrzanki żeby miała z 70% użyteczności normalnej kamery.... to takie małe urządzenie niewiele już zmieni A co do kodeka - jak będzie dobry obrazek to mi wisi i powiewa co to jest

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Wystarczy że w małej obudowie zamknięty będzie dysk 128-256 gb ssd + kawałek elektroniki który umożliwi zrzucanie tego na dysk. Biorąc pod uwagę wagę takiego dysku i ilość sprzętu podpinanego do lustrzanki żeby miała z 70% użyteczności normalnej kamery.... to takie małe urządzenie niewiele już zmieni A co do kodeka - jak będzie dobry obrazek to mi wisi i powiewa co to jest
    Skoro ci wisi i powiewa, to super!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    A wracając do sygnału po HDMI: będziesz biegał z dodatkowym rekorderem? Ilu użytkowników D800 kupi ten rekorder? Ilu go uzyje?
    Na chwilę obecną bardzo wątpię, żeby mi się chciało kupować dodatkowy rekorder. Dzisiaj. Jutro być może zmienię zdanie........ wszystko zależy od potrzeb i mojego kompulsywnego zakupoholizmu.....

[dopisane] a poza tym do filmowania to ja mam GH2 i żadne Canony lub Nikony nie są mi aktualnie potrzebne Kodek mam wystarczająco dobry w tym maleństwie
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

To co - pozbyc się tego cholernego 5di kupić GH2?

sv
    Gość

Domyślnie

Na chwilę obecną bardzo wątpię, żeby mi się chciało kupować dodatkowy rekorder. Dzisiaj. Jutro być może zmienię zdanie........ wszystko zależy od potrzeb i mojego kompulsywnego zakupoholizmu.....
    To dokładnie tak jak u mnie Mam nadzieję, że kodek 5d mk III będzie beznadziejny i uda mi się go nie kupić
    Zadziwiające, jak każda premiera powoduje natychmiastową chęć posiadania czegoś nowego

sv
    Gość

Domyślnie

[dopisane] a poza tym do filmowania to ja mam GH2 i żadne Canony lub Nikony nie są mi aktualnie potrzebne Kodek mam wystarczająco dobry w tym maleństwie
    Fatman, powiedz mi proszę, którego haka mam wgrać do GH2, bo od nadmiaru nowości straciłem orientację (taki coby class 10 wyrabiały)?

Strona 24 z 127 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów