Close

Strona 15 z 127 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 1268

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta

prz3mo i co Cie tam powala? Poza tym jeszcze wczoraj chciales D800, a teraz widze ze robisz sport... ar ju krejzi? Kup D3s i nie marudz
    shao, właśnie problem w tym, że ja nie wiem już co kupić
    D800 byłby swego rodzaju kompromisem.
    D3s powiadasz... trochę poza moim budżetem. Chyba, że jakaś "tania" używka...
    Dobra, nieważne, nie będę też tu smęcił

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Pożyjemy, zobaczymy... zakres ISO na papierze też w C powala - od 100 do 25600...
    No... na papierze... czyli ma 1EV lepsze iso niż d3s i d4...

Pawle... 59 milisekund
    No to trchę jednak słabiej niż wooolne D800 z lagiem 42milisekundy
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    No to trchę jednak słabiej niż wooolne D800 z lagiem 42milisekundy
    Powtórzę po raz trzeci - to jest 5D. Nie jedynka.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

D800 to tez nie jest D4, a jednak jest szybko... Wiec po co tu powtarzac, ze to nie 1D?

http://blog.jeffascough.com/photogra...ii-review.html

EDIT: Wbilem na dpr, w dziale D4/D800 moze ze dwa watki o 5dmkIII. Po premierze D800 w dziale 1D/5D bylo z 500 watkow o Nikonie
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 02-03-2012 o 12:26

Domyślnie

Jestem zawiedziony trochę tą premierą, spodziewałem się lepszych trybów filmowania, brak 60fps jest dla mnie kluczowy Canon i Nikon polegli ;(... Czekamy na testy, zaczną się porównania, ustabilizują się ceny i będzie się wybierać jak do tej pory pod kątem potrzeb, bazy szkieł itp. W tej chwili to widzę tak, D800 do studia, portrety w plenerze i landszafty, 5Dmk3 do tego samego tylko trochę mniej plus niewymagający superszybkiej strzelności reportaż a filmy, tutaj już pewnie będzie po równo...
    Moja prywatna strona: http://shox.pl

Domyślnie

"Each photodiode is equipped with an underlying transistor that provides initial noise processing at the instant of signal transmission" - z tego wynika iż jest pewna szansa na brak sieczki w cieniach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    To ja również bez żadnej złośliwości ci powiem, że spodziewanie się rewolucji bez zmiany technologii jest naiwne.

Jak na Canona 5D (podkreślam: 5D) to nie jest WOW?
    WOW oczekiwałem po obrazku a znacząca ewolucja bez rewolucji w technologii jak pokazał Nikon podnosząc poprzeczkę o 1.5EV przy przejściu z D3 na D3s jak widać jest możliwa.

Wierzę w to co widzę, pokazali do tej pory co pokazali i chyba zachwytów nie ma.

A co do papierowych specyfikacji np. ISO to wiesz, w 1dm4 też zdaje się było nawet ISO 100'kilka tys. tyle że nieużywalne ale w specyfikacji było tyle co u konkurencji
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Domyślnie

D800 to tez nie jest D4, a jednak jest szybko... Wiec po co tu powtarzac, ze to nie 1D?
    Korpusy w C/N są/bywają pozycjonowane odmiennie. Bezkrytyczne porównywanie do "konkurencji" bez zwracania uwagi na poprzednika w tym samym systemie jest bez sensu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kryhu Zobacz posta
    WOW oczekiwałem po obrazku a znacząca ewolucja bez rewolucji w technologii jak pokazał Nikon podnosząc poprzeczkę o 1.5EV przy przejściu z D3 na D3s jak widać jest możliwa.

Wierzę w to co widzę, pokazali do tej pory co pokazali i chyba zachwytów nie ma.
    Nic nie pokazali do tej pory. Obrazek to trzeba porównywać we własnym zakresie i na własnym workflow - z rawów.
    Jpegi to sobie można porównywać np. tak, jak ten pan (kij w mrowisko ):

http://fakechuckwestfall.files.wordp...00highiso1.jpg
    http://fakechuckwestfall.files.wordp...00highiso4.jpg

A co do papierowych specyfikacji np. ISO to wiesz
    Tak, wiem. Dlatego bardzo ostrożnie podchodzę do tematu do momentu kiedy nie dostanę do łap rawów.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Korpusy w C/N są/bywają pozycjonowane odmiennie. Bezkrytyczne porównywanie do "konkurencji" bez zwracania uwagi na poprzednika w tym samym systemie jest bez sensu.
    Merde ale ja tego nie robie bezkrytycznie, raczej z przymruzeniem oka Na CB tez ciagle piszecie (chociaz moze to zle wyrazenie skoro premiera dzisiaj byla, a 'ciagle' brzmi jakbyscie pisali od czasu powstania firmy Canon ), ze to przeciez TYLKO 5D, a tu tyle niespodzianek. To fajnie, ze Was milo zaskoczyli. Ja sie ciesze, ze macie 5dmkIII (przynajmniej papierowo bo przeciez trzeba czekac na porzadne rewjusy i sample itp).

Ja jestem z Wami, nie przeciw Wam

Strona 15 z 127 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów