Close

Strona 12 z 127 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 1268

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Pixel king na sterowanie mocą lamp? Serio pytam, nie orientuje się.
    Jeśli tak to ile kosztuje?
    Tak. Nie ma tylko możliwości ustawiania ratio.
    Nadajnik + odbiornik 480 zł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Przy 36 Mpix vs 22 Mpix nie byłbym tego już taki pewien...

PS: W światłach to raczej po równo zawsze było, przewaga Nikona (Sony) była tylko w cieniach.
    Sporo czasu minęło zanim ściągnąłem dostępne sample na ISO 800 i 6400 z zorzą polarną i bez zbędnej złośliwości międzysystemowej powiem że nie bardzo tam widzę cokolwiek ponad aktualne możliwości innych aparatów. Wydawało mi się że nie zwiększając praktycznie upakowania pixeli po takim czasie powinno być WOW, którego tutaj nie widzę.
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Tak. Nie ma tylko możliwości ustawiania ratio.
    Nadajnik + odbiornik 480 zł.
    O, to nie tak źle
    Tak czy inaczej - wbudowana przydatna, można mieć jedną sb zawsze przy sobie a i tak bez zbędnych gadżetów można fajne światło zaaranżować. Nie jestem w stanie pojąć narzekania na dodatkowy, bardzo przydatny ficzer

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    sven, skoro 5dmkII byl uzywany w wielu profesjonalnych dzialaniach, to mysle ze filmowcy raczej raczej poradza z czyms co kosztuje tylko 2k$ chyba, ze mowisz tylko o PL
    Ja sporo filmuję (zawodowo) i nie wierze, że ktoś w reportażu będzie biegał z rejestratorem sygnału video. Znacznie istotniejszy jest dobry kodek, nieskompresowany sygnał po HDMI to może do studia, ale w reportażu to zawracanie głowy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Ja sporo filmuję (zawodowo) i nie wierze, że ktoś w reportażu będzie biegał z rejestratorem sygnału video. Znacznie istotniejszy jest dobry kodek, nieskompresowany sygnał po HDMI to może do studia, ale w reportażu to zawracanie głowy.
    Filmownie to nie tylko śluby czy repo z jakichś imprez... więc takie materiały to nie wszystko co się kręci. Poza studiem - wszelkie filmiki krótkometrażowe, teledyski, reklamówki, choćby i jakieś przyrodniczo-krajobrazowe - więc jak najbardziej przydatna rzecz.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Chodzilo mi raczej o krecenie Housow, reklam i innych wynalazkow, S4INT mniej wiecej trafil w to o czym myslalem Ale skoro moga filmowcy biegac z rigami wielkosci PKiN z zamontowanymi followfocusami i innymi cudami na kiju, to jeden gadzet wiecej nie zaszkodzi

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Filmownie to nie tylko śluby czy repo z jakichś imprez... więc takie materiały to nie wszystko co się kręci. Poza studiem - wszelkie filmiki krótkometrażowe, teledyski, reklamówki, choćby i jakieś przyrodniczo-krajobrazowe - więc jak najbardziej przydatna rzecz.
    Poczekamy, zobaczymy, ale jakoś jestem zupełnie spokojny jeżeli chodzi o porównanie filmu D4 czy d800 z nowymi Canonami. I to bez względu czy sygnał zostanie zarejestrowany na karcie, czy na zewnętrznym rekorderze.

Jakoś to udało im się nakręcić 5 mk II bez zewnętrznych rekorderów :

http://actofvalor.com/

Domyślnie

Jakoś to udało im się nakręcić 5 mk II bez zewnętrznych rekorderów :

http://actofvalor.com/
    Wszystko się da, pozostaje kwestia wygody.

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Chodzilo mi raczej o krecenie Housow, reklam i innych wynalazkow, S4INT mniej wiecej trafil w to o czym myslalem Ale skoro moga filmowcy biegac z rigami wielkosci PKiN z zamontowanymi followfocusami i innymi cudami na kiju, to jeden gadzet wiecej nie zaszkodzi
    Tylko po co skoro jest C300 do takiej zabawy? A gadzety zawsze fajnie wyglądają na papierze

Domyślnie

Tylko po co skoro jest C300 do takiej zabawy? A gadzety zawsze fajnie wyglądają na papierze
    crop, crop, crop.....

Strona 12 z 127 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów