Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Phottix pt-04

Domyślnie

ja ten czarny pasek mam na 50% zdjec z 1/200 na nissinie 622,........ a moze nowe baterie w odbiorniku pomoga? sprawdzal to moze ktos?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętokrzyskie

Domyślnie

otóż ja mam pt-04 i też przy czasie powyżej 1/200 z lampą Nissin 350t występuje czarny pasek
    da się jakoś to zmienić
    jaki najkrótszy czas synchronizacji ma nikon ? bo odbiorniki podobno mają do 1/250
    nikon d90 + tamrac adventure 6 (5546)

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartoszkon314 Zobacz posta
    otóż ja mam pt-04 i też przy czasie powyżej 1/200 z lampą Nissin 350t występuje czarny pasek
    da się jakoś to zmienić
    jaki najkrótszy czas synchronizacji ma nikon ? bo odbiorniki podobno mają do 1/250
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=19324

Domyślnie

Wyzwalacz PT-04 stopka Canon Nikon Pentax Olympus http://www.fsfoto.pl/wyzwalacz-pt-04...x-olympus.html mam taki i ma do 1/400 tak pisze w instrukcji natomiast co z tego jak lampa sb-910 z moim d7000 max ma 1/250
    Ostatnio edytowane przez kolarz ; 22-02-2012 o 00:11
    D7000+18-105+sb910+powerlux ve-400x2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kolarz Zobacz posta
    Wyzwalacz PT-04 stopka Canon Nikon Pentax Olympus http://www.fsfoto.pl/wyzwalacz-pt-04...x-olympus.html mam taki i ma do 1/400 tak pisze w instrukcji natomiast co z tego jak lampa sb-910 z moim d7000 max ma 1/250
    Ile razy można pisać, że czas jest zależny przede wszystkim od czasu synchronizacji korpusu.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Podepnę się

Używał ktoś tego? A jeśli tak jak się sprawdza?

http://allegro.pl/radiowy-wyzwalacz-...085343513.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Podepnę się

Używał ktoś tego? A jeśli tak jak się sprawdza?

http://allegro.pl/radiowy-wyzwalacz-...085343513.html
    Sprawdza się tak samo jak Cactus, Phottix i zapewne kilka innych wcieleń.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

@NBA zanim kupisz lepiej przeczytaj ten test. Lepsze opinie zbierają np. RF603, ale jak to mówią "twoja kasa, twój problem".
    Nikon D90, 18-105, 35, 70-300, SB-900, kilka manualnych szkieł, mieszek, pierścienie pośrednie i statyw

Domyślnie

Ja dodam cos od siebie uczac sie robic zdjecia i wyzwalajac z pt-04 lampy studyjne powerlux ve-400 przy czasie synchronizacji chyba 1/320 dla pewnych ustawien rejestrowalem takze pasek migawki na zdjeciu byla to chyba pierwsza z lamelek migawki - co mi przychodzi do glowy to to ze problem wystepuje wg mnie z powodu czasu trwania blysku lamp a nie samej synchronizacji i tak dla bysku z mala moca czas bysku jest maly a z duza duzy i byc moze to jest powodem widocznosci tej lamelki kurtyny migawki dla konkretnego ustawienia - mam racje?

W lampach systemowych efekt ten chyba nie powinien wystepowac bo producent odp przeciwdziala temu odpowidnio tworzac oprogramowanie dla zestawu.
    D7000+18-105+sb910+powerlux ve-400x2

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Ja dodam cos od siebie uczac sie robic zdjecia i wyzwalajac z pt-04 lampy studyjne powerlux ve-400 przy czasie synchronizacji chyba 1/320 dla pewnych ustawien rejestrowalem takze pasek migawki na zdjeciu byla to chyba pierwsza z lamelek migawki - co mi przychodzi do glowy to to ze problem wystepuje wg mnie z powodu czasu trwania blysku lamp a nie samej synchronizacji i tak dla bysku z mala moca czas bysku jest maly a z duza duzy i byc moze to jest powodem widocznosci tej lamelki kurtyny migawki dla konkretnego ustawienia - mam racje?[...]
    Masz rację, co do zalezności trwania błysku i jego mocy; jednak czas synchronizacji oznacza czas w jakim obiektyw jest otwarty i zależy to od typu i budowy migawki.

W lampach systemowych efekt ten chyba nie powinien wystepowac bo producent odp przeciwdziala temu odpowidnio tworzac oprogramowanie dla zestawu.
    Lampy reporterskie charakteryzują się wielokrotnie krótszym czasem błysku, choć tak jak w lampach studyjnych jest on zależny od mocy błysku. Odnośnie softu, to owszem jest coś takiego jak tryb FP.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów