Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Katedra

Domyślnie Katedra

Witam.
    Taki oto efekt wieczornej zabawy.
    Jak się Wam to widzi ? Jak z BW ?
    Pozdrawiam, Kuba.Daf.

Domyślnie

Kadrowo trochę nie teges, przynajmniej w kontekście tytułu, bo pół katedry jest zasłonięte mostem. Jak dla mnie za dużo podłogi, chociaż należy pochwalić podjęcie takiego eksperymentu.

Domyślnie

Zgadzam się z creepem, most nie ukierunkowuje na katedrę, co stanowi zgrzyt. Mz kolor z nieprzesłodzonym balansem bieli sprawdziłby się bardziej.

Domyślnie

...i wszechobecny efekt halo nie bardzo mi się podoba.
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcleod Zobacz posta
    Mz kolor z nieprzesłodzonym balansem bieli sprawdziłby się bardziej.
    Dla zainteresowanych, kolor :

Pozdrawiam, Kuba.Daf.

Domyślnie

Dla mnie dużo lepiej. Pozdrawiam.

Domyślnie

Jak dla mnie zdjęcie cz/b jest próbą ratowania kiepskiej fotki w kolorze. Na zdjęciu kolorowym - mydli. W cz/b wyszło szaro, bez kontrastu.
    Nie do końca przekonują mnie również ustawienia. ISO 200, matrycowy pomiar, 6s, f11.
    Dałbym wyższe ISO, krótszy czas, f w okolicy 6-8, spróbował punktowo i pokombinował z korektą.
    Ale to tylko MZ.
    Ostatnio edytowane przez amirez ; 22-02-2012 o 20:25
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    Jak dla mnie zdjęcie cz/b jest próbą ratowania kiepskiej fotki w kolorze.
    W pełni się z Tobą zgadzam
    No cóż... Dzięki za wszystkie opinie i porady. Na przyszłość będę się starał zrobić lepiej.
    Pozdrawiam, Kuba.Daf.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    (...) Dałbym wyższe ISO, krótszy czas (...)
    Nie znam się praktycznie na fotografii nocnej - w jaki sposób zmiana tych parametrów wpłynęłaby na poprawę tego zdjęcia ? Zakładam, że nie było wiatru, który powodowałby poruszenie aparatu (i statywu). Zwiększenie ISO spowodowałoby natomiast zmniejszenie zakresu tonalnego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcleod Zobacz posta
    Nie znam się praktycznie na fotografii nocnej - w jaki sposób zmiana tych parametrów wpłynęłaby na poprawę tego zdjęcia ? Zakładam, że nie było wiatru, który powodowałby poruszenie aparatu (i statywu). Zwiększenie ISO spowodowałoby natomiast zmniejszenie zakresu tonalnego.
    Owszem wiatru nie było, ale powodem "rozmydlenia" zdjęcia jest kiepski statyw, który został mi jeszcze po poprzedniej "hybrydzie" i powiem szczerze, że kiepsko radzi sobie z lustrem, lecz jak na razie pierwszy w kolejce do zakupu jest obiektyw, na statyw przyjdzie jeszcze czas.
    Jeszcze raz dzięki za wszystkie komentarze.
    Ostatnio edytowane przez Kuba.Daf ; 22-02-2012 o 21:20

Uprawnienia umieszczania postów