SD da sie pewnie zmiescic w slocie na CF- choc nigdy nie probowalem.
Szukaj
SD da sie pewnie zmiescic w slocie na CF- choc nigdy nie probowalem.
Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.
wydawało mi się, że to 7000 a nie 700 był, mea culpa...
POZYTYWNIE O SERWISIE NIKONA na Łopuszańskiej.
Wysyłałem D5000 do kalibracji AF, miałem back focus, oraz czyszczenie matrycy.
W poniedziałek wysyłka kurierem DHL na koszt serwisu, wystarczy numer płatnika.
We wtorek o 10,30 aparat jest w serwisie.
W środę napisałem e-maila z prośbą o numer zlecenia do śledzenia statusu naprawy, po godzinie otrzymałem dane, sprawdziłem status: ( oczekuje na naprawę)
Czwartek, sprawdzam status: ( naprawa zakończona)
Wysyłka do mnie kurierem DHL na koszt serwisu w wtorek następnego tygodnia, w środę aparat u mnie.
Łącznie 9 dni od wysyłki do powrotu, czyli całkiem nieźle.
Kontakt e-mailowy bardzo dobry, szybko odpowiadali, telefoniczny, trochę gorzej, czekałem około 5 min. na konsultanta.
Back focus zniknął, matryca czysta. Regulacja AF w ramach gwarancji, czyszczenie matrycy odpłatne 80 zł.
NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,
Nie na konsultanta czekałeś tylko na 'agenta'! ;PP
A propos: gdyby ktoś zastanawiał się ile kosztuje wymiana bloku optycznego w 24-70 2.8 to - 2400 zł...
Za to na pocieszenie wymieniają i wysyłają ekspresowo, a do tego bardzo miło...
Mam pytanie, może i głupie nawet. :P
Kiedy chcę wysłać sprzęt na naprawę gwarancyjną to muszę go nadać sam, czy poprzez sprzedawcę w sklepie?
Jak gwarancyjna to możesz sam, jak też poprzez sprzedawcę, sprzedawca ma obowiązek przyjąć od Ciebie towar na reklamacje, rzecz jasna w okresie gwarancji.
Zgłoś naprawę na stronie nikona, przyślą kuriera.
Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.
było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II
moje pstryki, na fejsie, instagram
Posiadam aparat Nikon Coolpix S620. Niestety nastąpiła mała awaria. Chciałbym wysłać go do Nikona na adres: Serwis Nikon Polska Sp. z o.o.
Ul. Łopuszańska 38B
02-232 Warszawa
Wysyłał ktoś tam? Jaka opinia? Jakim kurierem wysyłaliście? Może być Pocztą Polską? Ile czekaliście?
Opis mojej awarii tutaj.
Ja zawsze wysyłam DHL'em na koszt Nikon Polska jeśli to jest naprawa gwarancyjna. Jeśli pogwarancyjna to na mój koszt czym popadnie. Jeśli chodzi o opinie o samym serwisie to w przypadku ostatniej naprawy (ok pół roku temu) byłem zadowolony z wykonanej usługi oraz z szybkości jej załatwienia. natomiast tydzień temu wysłałem SB-700 do naprawy gwarancyjnej i póki co, status naprawy jest "Sprzęt oczekuje na naprawę". Więc tydzień czasu leży i sobie czeka. Poczytaj sobie inne wątki na temat napraw w serwisie i sam wyciągnij wnioski.
Wszak najwięcej mówią ci, którzy mają najmniej do powiedzenia...
Skontaktuj się z nami