Klasa sama w sobie - piękny widoczek Pawle
Szukaj
Klasa sama w sobie - piękny widoczek Pawle
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Tu też się podobuje. A niebo fantastyczne było, pozazdrościć![]()
Super, jest pięknie, gratulacje![]()
Witam
Nie będę oryginalny-super kadr i klimat w Twoim stylu. Zgadzam się z jednym z przedmówców że Twój styl jest rozpoznawalny i trudno się w tym temacie pomylić.
W kwestii technicznej mam pytanie: czy to ze jest to składach z 3 zdjęć to jest to HDR czy nie ? Jeśli nie to w czym tkwi różnica? Czy jest możliwe abyś uchylił rąbka Twojego warsztatu co do naświetlania tych 3 zdjęć ?
pozdrawiam
Po prostu NIKON
Aaaa takie tam.....
Jest kurde normalnie WYMIATAJACO! Kadr ok, ale nie on tu jest debesciakiem
. Kolor, kolor, kolor tego nieba. Nie wiem jak to opisac, ale kolor chmur na niebie i jego powtorzenie w odbiciu na wodzie jest obledny.
No zesz piii,pi,piiiiii,pi,piiiiiiiii kolor. Nie no ten kolor mnie rozwalil i rzucil na glebe
.
Co do naswietlenia, rozkladu swiatla, detali w swiatlach i w cieniach to jest bardzo dobrze. Widac, ze sie napracowales i efekt jest bardzo dobry.
Ja osobiscie bym widzial cienie minimalnie ciemniejsze w niektorych partiach zboczy gor. Ale to ja, jeden woli tak, drugi tak. I zeby byla jasnosc, to mam tu na mysli delikatna zmiane o jakies 0,05-0,1 EV, no mam ostatnio takie fazy czy np dany obszar wydobyc o 0,25EV czy 0,3Ev z cienia.
Choc z drugiej strony jesli przyjales sobie za zalozenie pokazac max detali w cieniach, to super ci to wyszlo. I na pewno nie jest plasko czy za jasno.
Mysle, ze zachaczamy tu o drobniutkie niuanse, lub w zasadzie indywidualne preferencje.
Podsumowujac to super zdjecie na bardzo wysokim poziomie. A kolor nieba to mnie rozwalil i sie jeszcze zbieram z podlogi.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Ja tak nieśmiało powiem,że jak ja zamieszczę na forum choć w jednej ... procenta zdjęcie zbliżone pod względem technicznym itp.itd. to pięć minut później będzie koniec świata-gratki![]()
Ostatnio edytowane przez Zbyszek66 ; 14-02-2012 o 22:04
Pozdrawiam
To zdjęcie wywiera na mnie ogromne wrażenie. Nie ma tu nic, czego być nie powinno. Najwyższy, światowy poziom.
Skontaktuj się z nami