Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wink Lightroom i problem

Sprawa wygląda tak, przerabiam zdjęcie w light room, exportuje do jpeg, i zdjęcie przekonwaertowane na jpegie, kompletnie różni się balansem bieli od tego w lightroomie. Czego to jest wina ? Strasznie mnie to irytuje, bo zdjęcia tracą na jakości..

Domyślnie

Zerknij do tego wątku - może coś będzie pomocne http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...=192477&page=2

Domyślnie

Dziwne nie powinno się tak dziać może masz coś przestawione w ustawieniach exportu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rlat Zobacz posta
    Zerknij do tego wątku - może coś będzie pomocne http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...=192477&page=2
    To nie o to chodz.. Ale dzięki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez apple Zobacz posta
    Dziwne nie powinno się tak dziać może masz coś przestawione w ustawieniach exportu
    Własnie w ustawieniach mam tak samo jak kolega.. Zaraz wstawię zdjecie

Domyślnie

do jakiej przestrzeni barwnej eksportujesz ??

Domyślnie

Problem rozwiązany. Wina monitora

Domyślnie

Wina monitora? A możesz powiedzieć coś więcej? Bo mam podobny problem na swoim Macbooku. Po lewej stronie wyeksportowany po prawej zrzut ekranu z LR:

Dodam jeszcze, że do LR ładuję RAWa (Nikonowskiego NEFa), a eksportuję jako jpeg oraz NEF bez różnicy...

shaolin1
    Gość

Domyślnie

Witam, podłącze się do wątku. Bo już sam nie wiem co robić.
    Odinstalowałem dziś Lightroom'a (wersja 3.5) ale wcześniej ustawiłem sobie żeby mnie zawsze pytał jaki chce otworzyć ostatni folder. Następnie pousuwałem wszystkie pliki które widziałem w systemie, także te foldery tymczasowe.
    Zdaje się że tam były jakieś ustawienia .lrcat, .lrdb, aglib... A teraz znowu zainstalowałem Lightroom (ta sama wersja) i pyta mnie znów o ten ostatni folder do otwarcia. No ale ja nie wiem jaki i skad mam wskazac ten folder.
    Nie da się ani wybrac innego folderu, ani utworzyć nowego a lista ostatnich folderów też jest pusta.
    Nie ogarniam tego softu bo mam jeszcze ViewNX i Corel AfterPhoto ale chciałbym pobawić się Lightroomem i wypróbować jego możliwości.

Doradzi ktoś jak te dziadostwo teraz ustawić albo jak utworzyć ten nowy folder i o co w tym chodzi?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów