Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Problem z D7000 + Grip BlackFox

Witam,

kupilem sobie dodatkowy uchwyt do D7000, bo ten w body byl mi za krotki i niewygodny. Tutaj ciekawostka uchwyt BlackFoxa jest duzo wygodniejszy (w pionie) i pokryty lepsza guma, taka co sie do lapy klei - jak w moim starym D200. NB nie wiem po co dali jaki gumoplastik w pokryciu.

Ale do rzeczy:

podlaczam grip do body i cuda sie dzieja - albo guziki na puszce nie dzialaja (play, menu, etc.), albo zielona diodka miga jak gupia, albo na przekor wlacza sie display i skacze sam z siebie po roznych funkcjach! Na szczescie sie nic samo nie potwierdza, bo widzialem juz monit "Delete All?".....

I teraz tak - nie konca jestem pewien w jakiej konstelacji zasilania nalezy grip z puszka uzywac - w instrukcji ani jednego ani drugiego nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi. Ale probowalem chyba wszystkiego (body - grip):
    akku - nic
    akku - baterie
    nic - akku
    nic - baterie

i zawsze to samo.

Czy spotkaliscie sie moze z takim zachowaniem? Jakie tryby zasilania sa "poprawne"?

Prawdopodobnie bede musial wymienic, ale tak pomyslalem ze dopytam.

Pozdr.

Domyślnie

Polecam ten wątek:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=169406
    Ja miałem Newella. W pierwszym mi wariowała klawiszologia, a drugi "zjadał" baterię.
    Oddałem. Wygląda na to, że najlepiej się Meike spisują, ale też potrafią się dziać dziwne rzeczy.

Domyślnie

podlaczam grip do body i cuda sie dzieja - albo guziki na puszce nie dzialaja (play, menu, etc.), albo zielona diodka miga jak gupia, albo na przekor wlacza sie display i skacze sam z siebie po roznych funkcjach! Na szczescie sie nic samo nie potwierdza, bo widzialem juz monit "Delete All?".....
    Tiaa... ...chyba nie zamierzasz próbować dotąd aż aparat padnie ?
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Po prostu grip robi zwarcie i pucha szaleje. Ja bym go już sobie odpuścił. Nie warto się z nim brandzlować .

Domyślnie

kolejny przyklad doskonalego dzialania zamiennika

wrzuc to do kosza i nastepnym razem nie kupuj bubla.

Domyślnie

Miałem podobnie z meike. wymiana na nowy i działa jak oryginał.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekolo Zobacz posta
    Miałem podobnie z meike. wymiana na nowy i działa jak oryginał.
    A ja kupiłem używę z gripem Meike i aparat i grip działa a ma już przebieg 19200
    pozdrawiam
    D7000/N16-85mm3.5-5.6/S100-300/4/Slik PRO 700/Lowepro Flipside 300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolik Zobacz posta
    A ja kupiłem używę z gripem Meike i aparat i grip działa a ma już przebieg 19200
    pozdrawiam
    A co to jest 20tys na ten aparat? Jak by miał z 200tys to coś by już znaczyło. Ciekawe czy grip tyle podoła ale zawsze za te pieniądze można kupić drugi

Domyślnie

Ja nie kumam, aparat plus parę szkiełek to kilkanaście, czasem kilkadziesiąt tys. zł. Robi wam różnicę te kilkaset złotych na oryginalny grip (który równa się święty spokój)?
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Ja nie kumam, aparat plus parę szkiełek to kilkanaście, czasem kilkadziesiąt tys. zł. Robi wam różnicę te kilkaset złotych na oryginalny grip (który równa się święty spokój)?
    Wiesz ja wole święty spokuj za 190zł od Meike. Za oryginał miałem zamiennik i nową 50/1.8G i jeszcze zostało. Jak bym miał nieograniczone środki to oczywiście kupił bym oryginał (ze względu na szczelność, parę razy zdażyło mi się focić w mżawce czy przy intensywnie padającym śniegu i wtedy wolałem zdjąć grip). Polecam grip Meike, jest świetny.
    Ostatnio edytowane przez Bartekolo ; 09-02-2012 o 12:10

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów