To w tej cenie mozna miec uzywke D3s i nowe D800 (ktos juz nawet o tym wspominal) i mam spokoj na nastepne 5 lat.
Szukaj
To w tej cenie mozna miec uzywke D3s i nowe D800 (ktos juz nawet o tym wspominal) i mam spokoj na nastepne 5 lat.
Ja wiem, ze sugerowana i znana itp ale tak sobie teraz wykombinowalem... szkoda, ze nie mam 26kale kij, ja dam se rade z D70s.
Zle mnie zrozumiałeś.
Ja moje porównanie, odniosłem do sytuacji "bogatego amatora" (co to własciwie znaczy w PL?!), który będzie w lepszej sytuacji, jeśli wybierze D800 + N70-200 + TC2x i focenie po cropie 1.5x (za tym zestawem przemawia uniwersalnosc, cena oraz naprawde donrej jakosci obrazek w ~16mpx). Wiadomo, że zestaw D4 + 600/4 da lepszy obrazek, bo nie ma kombinacji z TC, oraz mamy lepsze światło no i jest to typowo specjalistyczne szkło do takich zabaw, w porównaniu do N70-200 z TC2x po cropie.
Jednak nawet dla "bogatego amatora" zestaw nr1 jest w moim mniemaniu duzo bardziej rozsądny, bo da on takiej osobie naprawde sporo frajdy, dobre jakosciowo obrazki i w miarę uniwersalny zestaw. A wybierajac D4 + 600/4 ma tez 16mpx z tym, że w lepszej jakości, jednak nawet "bogatego amatora" zakup tego zestawu zaboli po kieszeni (55tys minimum) no i trudno wyjsc na miacho z taką krową jak 600/4. Ofkors mozna jeszcze do zestawu nr 2 podpiąć TC2x i miec 1200mm z działajacym AF, ale to juz inna bajka i nie fair porównanie![]()
FX User
Jest tylko jedna osoba na forum, u ktorej moglbym zamowic ale niestety naprawde brak $![]()
![]()
Co nie zmienia faktu, ze taki zestaw D803s dalby rade u mnie - D3s do boksu, D800 do focenia kotow moich, zeby mialy sweetfocie na fejsbuka![]()
Dzwoniliśmy przed chwila do sklepu w Austrii (cena 5999 Euro) gdzie Pani określiła dostępność D4 na koniec lutego - domniemam ze u nas lepiej nie będzie.
czyli tez podala Ci sugerowana cene ktora byla znana od poczatku
no i jednak bedzie pozniej. Widzisz Kamash... tym bardziej Twoje info jest do bani...roznica jest taka, ze tego samego mogles dowiedziec sie tu na forum. zaoszczedzilbys na rozmowie telefonicznej z kapitalistycznym krajem
http://nikonrumors.com/2012/02/08/fi...nRumors.com%29
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 08-02-2012 o 20:58
侍
Daja fory Canonowi, bo przecie ma wyjsc w marcu niby...![]()
przesuniecie daty moze tylko korzystniej wplynac na cene d4. czesc preorderow zostanie anulowanych ze wzgledu na d800. poza tym dolar tanieeeeeeejjeeee
moze byc zaskakujaco dobra cena.
侍
Skontaktuj się z nami