Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Tryptyk

Domyślnie Tryptyk

Zapraszam do komentowania
    Pozdrawiam

Zenit/Kiev/Fuji/Nikon/Voigtlaender
    Pozdrawiam Piotr Spek

Domyślnie

No nawet się podobają te 'niekrzaki' ale powiem Ci Piotrze, widać sporą inspirację Wojtkiem Beszterdą tak się mnie wydaje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez b202 Zobacz posta
    No nawet się podobają te 'niekrzaki' ale powiem Ci Piotrze, widać sporą inspirację Wojtkiem Beszterdą tak się mnie wydaje

Daleko mi do Wojtka
    Pozdrawiam Piotr Spek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piosoek Zobacz posta
    Daleko mi do Wojtka
    Faktycznie. To zupełnie inny sposób i typ fotografii. Konwersja do B&W moim zdaniem jest słaba. Wszystko się rozmyło w szarą szarość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaroPienza Zobacz posta
    Faktycznie. To zupełnie inny sposób i typ fotografii. Konwersja do B&W moim zdaniem jest słaba. Wszystko się rozmyło w szarą szarość
    Szaroszare tu bylo zamierzone, tak to widzialem
    Pozdrawiam Piotr Spek

Domyślnie

Szaroszare tu bylo zamierzone, tak to widzialem
    czy pokazałeś to tak jak widziałeś?? Czy czegoś ci brakuje w tych pracach?? Bo nie wiem co chcesz usłyszeć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaroPienza Zobacz posta
    czy pokazałeś to tak jak widziałeś?? Czy czegoś ci brakuje w tych pracach?? Bo nie wiem co chcesz usłyszeć.

Tak widziałem i chyba tak to pokazałem - a tobie brakuje konrastu ?
    Nie lubie ostatnio duzych kontrastów - a światło było właśnie mało kontrastowe
    Konwersja w wersji czarne i białe kasuje klimat w tym przypadku - takie jest moje odczucie
    Pozdrawiam Piotr Spek

Domyślnie

Tak widziałem i chyba tak to pokazałem - a tobie brakuje konrastu ?
    Nie lubie ostatnio duzych kontrastów - a światło było właśnie mało kontrastowe
    Konwersja w wersji czarne i białe kasuje klimat w tym przypadku - takie jest moje odczucie
    Chciałem wiedzieć jak Ty to chciałeś pokazać. Ja bym zaproponował dodać taki opis do zdjęcia (j.w)
    To rozwiązuje wiele problemow. Ktoś może inaczej odbierać taką pracę niż Ty i do dyskusji nie wiele trzeba.

Więc powiem jak ja widzę te zdjęcia. Wyobrażam sobie (bo tak naprawdę nie wiadomo co na nich jest) ciasto na wypiek babki z rodzynkami. Tylko rodzynki słabo widoczne

Domyślnie

szare czy bardziej szare to mz rzecz wtórna, a co najmniej subiektywna.
    Natomiast z całą pewnością nie jest to tryptyk. To są po prostu 3 zdjęcia o zbliżonej tematyce.

Tryptyk to spójny zestaw, gdzie każdy z elementów, będąc sam w sobie skończony, tworzy wraz z innymi nową całość.

Zatem nad przeobrażeniem tego w tryptyk jeszcze bym popracował.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Nie chciałbym powielać zdania Lecha, ale mam podobne odczucia. Jednostkowo zdjęcia ok, lecz nie potrafię odebrać tego jako tryptyk. Być może jednostkowo za wiele je różni, a może to zupełnie coś innego..
    Pozdrawiam,
    Grzegorz Tadych

Uprawnienia umieszczania postów