Szukaj
Wróbelki fajne, trójka bardzo dobrze uchwycona, ale kadry są baaardzo nieciekawe. Popatrz na inne zdjęcia w tym dziale (te z dużą ilością odsłon i odpowiedzi) i porównaj tamte kadry z Twoimi - zasada złotych punktów, albo faktycznie kwadrat.
Z bogatek pasuje mi tylko ósemka - za ostre słońce i się policzki przepalały (mogłeś spróbować to wyciągnąć). Tutaj podobnie - kadr.
Ostatnie zastrzeżenie ode mnie - za dużo tego samegoMasz sikorkę i wróbla? Przedstaw dwie, max trzy fotografie, które są Twoim zdaniem najlepsze.
Pozdrawiam![]()
właśnie nie wiedziałem co wybrać, dlatego tyle wstawiłema co do kadrowania to muszę nad tym popracować
![]()
jeśli chodzi o kadrowanie to czy tak jest trochę lepiej???
Ostatnio edytowane przez tomala78 ; 02-02-2012 o 18:01
D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
lhttp://wld-art.pl
...jesli mam być szczery to kazde zdjecie, autorze, jakie uważasz za ciekawe powinienes nam je pokazac. Dlatego, że, ponieważ, aczkolwiek, bo pozwoli to innym na skomentowanie i nakierowanie Cie na wlasciwy tor w tej jakze trudnej dziedzinie jaka jest fotografowanie ptaków. Wrobel jest jakosciowo lepszy ale zas tło (burdel w tle) przeszkadza, sikora zas tłem lepsza (mimo nieciekawego bokehu) lecz jakosciowo gdzies poszla w las... wydaje mi sie ze uzywales trybu pomiaru swiatla matrycowego i dlatego wypalilo jej policzek, ustaw punktowy pomiar to unikniesz przepalen.... no i pamietaj o kadrowaniu w tym o mocnych punktach
pozdrawiam![]()
D7100 D750, N70-300VR, N35 1.8, Di622 II, T150-600g1, n50/1.4, 2xYN685+622tx, N24/1.8, N18-35, N85/1.8 + klamoty lol ...mala galeria flickr
Dzięki za wskazówkimam nadzieje że następne fotki bedą lepsze
pozdrawiam
Ładne kolory (chociaż ta gałąź coś za czerwona mi się wydaje - może kwestia matrycy), ostre, ale tak brzydko skadrowaneSikorkę w LD wykadruj i będzie znacznie lepiej
Polecam Ci jakąś lekturę o samym kadrowaniu.
Przede wszystkim popracuj nad kadrowaniem i perspektywą. Trzymaj się proporcji 3:2.
Wróbel - za niska perspektywa, nie fotografuj ptaków od dołu,
Sikorka na ostatnim zdjęciu do przesunięcia w lewo, tak jak na przedostatnim
Będzie lepiej![]()
Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.
Skontaktuj się z nami