Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Nowa wolarka od Corela Aftershot Pro

Nie wiem czy juz bylo? Corel przejal Bibble i pokazal cos takiego KLIK
    Dobrze ze sie pojawia konkurencja dla LR i Aperture
    Jak ktos potestuje to niech da znac

Domyślnie

Jak to "pojawia się konkurencja"? Przecież to jest Bibble (nie wiadomo czy Lite czy Pro), tylko w nowym opakowaniu. Może trochę szybsze, ale trudno to sprawdzić, bo na razie program jest "goły" - nie działają wtyczki z Bibble. Problematyczne jest też przejście z Bibble, bo profile są inaczej ustawione, niektórych nie ma w ogóle. Jeśli ktoś stosował w Bibble profil Product Reduced, to teraz musi Product, który ma o wiele bardziej nasycone kolory (pod publiczkę, żeby było "ładniej"?). Dodatkowo, np. lupa pod Linuksem ma problemy z wyświetlaniem samej siebie: podczas przesuwania wyświetla się dodatkowe kwadratowe tło.
    Właśnie miałem kupić Bibble Pro, ale w tej sytuacji się wstrzymam, a raczej poszukam czego innego pod Linuksa. Problem w tym, że inne programy, oprócz Gimpa oczywiście, nie mają warstw. Na razie znalazłem sposób na "wieczną wersję próbną", jak ktoś doradził na forum BibbleLabs, zbieram instalki plus wszelkie możliwe wtyczki i na jakiś czas starczy.
    Jedyna zaleta AfterShot to cena - dwa razy niższa od Bibble Pro.

Domyślnie

Konkurencja w znaczeniu, ze duzy gracz za tym stoi
    bo ze wolarek jest duzo to wiem doskonale

Domyślnie

Dopiero się okaże, czy to dobrze. Jakoś nie znajduję przykładu programu tworzonego najpierw przez pasjonatów, potem mała firmę, którego jakość nie spadłaby po wykupieniu przez "dużego gracza". Jak przeglądam forum Bibble to generalnie komentarze są w takim tonie: był w miarę dobry program, będzie tylko gorzej. Dodatkowo ludzie czują się robieni w konia, bo od jakiegoś czasu BibbleLabs nabrało wody w usta, nie odpowiadało na pytania i nagle wyskoczyli z nowiną, że się sprzedali.

Domyślnie

Cena atrakcyjna, pewnie sama wersja straci tak samo jak było z Jasc Software (ciekawe jak rozwiążą sprawę w psp)

Tak sobie testuje i mam pytanie takie agresywne działanie "Noise Ninja" to standard ?
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Nie przypominam sobie żadnego wybitnie udanego softu od firmy Corel, więc osobiście nie pokładam szczególnie dużych nadziei w rozwoju tego programu
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Ja z ciekawosci zainstalowalem, ale nie wspiera (chyba) dwoch monitorow, a do takiej pracy sie przyzwyczailem i lubie,
    wiec chyba odinstaluje

Domyślnie

mnie interesuje jak sprawa odczytywania informacji z nefa nikona? Czy odczytuje te ukryte dla np. lightrooma?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalnsm Zobacz posta
    mnie interesuje jak sprawa odczytywania informacji z nefa nikona? Czy odczytuje te ukryte dla np. lightrooma?
    O czym piszesz?
    Co jest ukrytego w nefie "dla Lightrooma"?
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

są przekłamane kolory, wszystko idzie w czerwony, inaczej jak na jpegu w moim d5000. chyba że znasz jakiś sposób na to? Dla mnie przerabianie NEFÓW to póki co męczarnia.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów