Jedynka ma fajne BW. Dwójka podoba mi się raczej w pierwszej odsłonie z zastrzeżeniem, o którym wspomniał Bori, że obróbka toskańska raczej tu nie zadziałała na plus.
Szukaj
Jedynka ma fajne BW. Dwójka podoba mi się raczej w pierwszej odsłonie z zastrzeżeniem, o którym wspomniał Bori, że obróbka toskańska raczej tu nie zadziałała na plus.
LED ZEPPELIN
Jedynka jest na pewno interesująca...
Dwójka jest zdjęciem genialnymJuż nie mówię o całości kolorów i kompozycji, ale powiedz jak ustrzeliłeś tego ptaka tak dokładnie...
Trójkę ściągam do dokładniejszego przejrzenia...!![]()
Z tego co sobie przypominam to na dwójce poza lekkim wyciagnieciem szczegółów na moście św. Karola, czyli ten pierwszy, przyciemnieniu i dodaniu kontrastu nadalszym planie nie było żadnej specjalnej "toskanskiej" obróbki. Możecie mi wyjaśnić co macie na myśli?
Ciepłe slonce-zachodzące i świecące przez taka mgielka dało dość specyficzny efekt, ale co w tym toskanskiego?
W sumie każdy z nas Jarku, tak jak napisałeś dodaje/odejmuje nieco kontrastu, przyciemnia, rozjaśnia i parę innych takich. Tyle, że każdy z nas robi to po swojemu i w efekcie mamy inne efekty osiągnięte za pomocą tych samych narzędzi. Teoretycznie nie trzyma się to kupy, bo jak, tak samo, a inaczej? Ale tak jest, i to jest właśnie piękno tego sportu.
W omawianym zdjęciu nie pasują mi te drzewa po lewej, znaczy ich kolor. Wyraźnie odstają od reszty kolorystycznej zawartości kadru. Nie wiem czego ich barwa jest wynikiem i może zbyt pochopnie podciągnąłem ów efekt pod "obróbkę toskańską". W każdym razie wyglądają raczej jak pokolorowane, a nie oświetlone.![]()
LED ZEPPELIN
Zdjęcie numer 2 jest fantastyczne. Absolutnie !
Moje fanaberie: nieco ująłbym koloru (albo nawet hardcorowo całkowicie ściągnął) na drzewach po lewej bo nieco psują delikatność i odbiór (mz) tego zdjęcia, ale i co tam, tak czy siak jest MOC....
3- ta cholerna czeska flaga... pasuje ja pięść do kożucha...Poza tym glanc
![]()
Ostatnio edytowane przez georghe ; 29-01-2012 o 00:56
Nikon
a mi przeszkadza jakas plamka na niebie na II w lewym gornym rogu... poza tym spoko
N D7000 + T 17-50 f2.8 VC + N 35 f1.8G + N 70-300 VR + N 85mm f1.8D
Dwójka bardzo mi się podoba, gdyby nie te (kominy?) w tle, miałaby wręcz magiczny klimat. Jedynki osobiście nie pokazywałbym... powiało totalnym kiczem, ale to oczywiście tylko moje zdanie. Trójka do mnie nie przemawia w ogóle.
Pozdrawiam.
Surfingujące buty.
Piekne!nic dodac nic ujac....trojka lepsza niz mosty we Florencji..czy Rzymie..piekna stara Praga..my z Piotrem(pitbulem)znamy ja tez od tej mrocznej strony...nocnej..czytaj-rozrywkowej)pozdrawiam -Asia.
Podobają mi się wszystkie 3.
1. Kadr bardzo dobry, pomysł i wykonanie też. Można ciupinkę wyprostować, w architekturze to bardziej widać.
2. Obydwa z lekką skłonnością do 2.1. - naturalny zimny poranek mocno do mnie przemawia.
3. Bardzo sympatyczna. Niebo delikatne i ładne. Czy zawsze trzeba walić "po jajach"?
Jarku widzę po raz pierwszy Twoje prace inne niż krajobraz. Cały set bardzo mi się podoba. Od siebie dodam, że inne też pięknie focisz - pomysł ujęcia, kadry i kolory. Nie jesteś monotematyczny.
Moje wielkie gratulacje.
Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.
Skontaktuj się z nami