Ja mam D80 i już przy 200 bez względu na dzień z moją żarówką błyskową pojawia się smuga. Trudno się mówi a lampy i tak ściągnę od chińczyka.
Szukaj
Ja mam D80 i już przy 200 bez względu na dzień z moją żarówką błyskową pojawia się smuga. Trudno się mówi a lampy i tak ściągnę od chińczyka.
Ja wczoraj zakupiłem YN 560 po przeczytaniu tego wątku właśnie i jestem mega zadowolony, prosta obsługa, bardzo dobre wykonanie, jest lepiej niż się spodziewałem po tym sprzęcie. Wybrałem ją ze względu na zoom, dla mnie jest on obowiązkowy.
Fotocela jest rewelacyjna, sterownik błysku nawet ustawiony na minimum bez problemu odpala lampę w pomieszczeniu.
Przetestowałem tez ja z RF603 i oczywiście także bez problemu, ale max 1/250.
D800 / AF 16mm f/2.8D / AF-S 24-70 f/2.8G ED / AF-S 85 mm f/1,8G / SY 14 mm f/2.8 ED AS IF UMC
Oraz, w razie użycia sterownika, od opóźnienia na sterowniku. Konkretnie, to można projekt zrobić na 2-3 sposoby, bardziej oszczędniejsze co do baterii lub mniej, o innym opóźnieniu. Wybór projektanta nie jest podawany publicznie w opisie sterownika. Ale na pewno sterownik z grupowaniem musi mieć to ambitniejsze sterowanie, które ma szanse być "szybsze" (mieć mniejszy czas reakcji). Mój Soldier ma ten sam pas na 1/250 1/320 itp jak przy fizycznym podłączeniu na korpus.
Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3
Mam SB 900 + 4x RF 603, czy ta lampa : http://fripers.pl/product_info.php/i...uo-YN-560.html będzie mi współpracować z podana SB i RF? Pytam dla pewności, bo zastanawiam się nad nią lub tą : http://fripers.pl/product_info.php/i...-do-Nikon.html
p.s. mam D90 i czas dla SB900 z RF 603 to max 1/180
Ostatnio edytowane przez Ewerew ; 22-01-2012 o 16:03
560 jest do Twoich zastosowań jakieś osiem milionów razy lepsza![]()
YN560 super lampka... zastanawiałem się jeszcze nad YN460II ale jak wziąłem obie do łapy to już wiedziałem że chce trochę dopłacić. Jak będziesz wyzwalał radyjkiem to szkoda kasy na droższe lampy![]()
Mam pytanie/prośbę do użytkowników YN460, 560, ale także 465, 467: czy lampy te wyrabiają się z ładowaniem w trybie seryjnym ok. 4,5 kl/s (D90) przy ograniczeniu mocy do powiedzmy 1/64.
Koledzy, posiadam już nissina di622 mkII, jednakże chciałbym coś do niego dokupić co by ładnie współdziałało przy strobingu. Wystarczy 460-II, czy lepiej brać 560? W cenie jednej 560, mam praktycznie dwie 460-II, tylko nie wiem, czy będą ładnie z nissinem współgrać...
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Skontaktuj się z nami