Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Exclamation Proszę o pomoc!

Witam, czy wyzwalacz bezprzewodowy (link do produktu http://allegro.pl/radiowy-wyzwalacz-lamp-ze-stopka-aputure-blazzeo-i2048571520.html ) będzie kompatybilny z Nikonem D90?

Postanowiłem zapytać lepszych (was) ponieważ w aukcji jest napisane że minimalny czas synchronizacji to 1/250s, a u mnie w D90 gdy z moją manualną lampą wkręcę czas ponad 1/200 np. 1/250, 1/320 to zdjęcie nie będzie częściowo doświetlone... czy to o to chodzi? czy mogę spokojnie kupować ten produkt?

pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź, pozdrawiam

Domyślnie

najkrótszy czas synchronizacji u Ciebie (d90) to 1/200 sekundy. Jeśli najkrótszy czas synchronizacji w tym urządzeniu z linka to 1/250 sekundy wszystko jest ok...no może poza jedną uwagą, ogólnie sam wyzwalacz sprawia wrażenie badziewnego strasznie. Nie lepiej zainwestować w jakiegoś pixel'a ??

Domyślnie

Kup sobie TO będziesz miał spokój.
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez look Zobacz posta
    najkrótszy czas synchronizacji u Ciebie (d90) to 1/200 sekundy. Jeśli najkrótszy czas synchronizacji w tym urządzeniu z linka to 1/250 sekundy wszystko jest ok...no może poza jedną uwagą, ogólnie sam wyzwalacz sprawia wrażenie badziewnego strasznie. Nie lepiej zainwestować w jakiegoś pixel'a ??
    dzięki za pomoc. Wiesz pixel jest co prawda troche droższy, a ja nie będę używał tego aż tak często aby kupować coś lepszego, więc myślę że ten był by odpowiedni za swoją cenę.

pozdrawiam
    D40 | D90 | Sigma 17-70 f/2.8-4.5 | Nikkor 35mm f/1.8 G | Nikkor 50mm f/1.8 D | Tamron 70-300 f/4-5.6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilus67 Zobacz posta
    dzięki za pomoc. Wiesz pixel jest co prawda troche droższy, a ja nie będę używał tego aż tak często aby kupować coś lepszego, więc myślę że ten był by odpowiedni za swoją cenę.

pozdrawiam
    Tylko nie zapomnij, że czasu synchronizacji korpusu (D90 - 1/200) nie przeskoczysz za pomocą zwykłego wyzwalacza. Ten czas (1/250) jest teoretycznie dostępny w korpusach, które na to pozwalają (czyt. mają czas synchro 1/250 i wyżej). W praktyce może się okazać, że wyzwalacz pozwoli w pełni naświetlić klatkę przy czasie 1/160.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Uprawnienia umieszczania postów