Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Lustro

Domyślnie

Interesujący efekt, fotografię odbieram zdecydowanie pozytywnie. Uwaga Dudera co do symetrii trafna.

Cytat Zamieszczone przez _tomek_ Zobacz posta
    Dziękuję wszystkim za miłe słowa i wyrazy wyrozumiałości

Co do symetrii, to racja, tutaj powinno być idealnie prosto. Ale jest jedno ale... linia brzegowa nie była zupełnie równa i nie mam ochoty tego poprawiać prostując w photoshopie. Nie jestem przeciwnikiem obróbki zdjęć, wręcz przeciwnie. Ale prostowanie linii brzegowej, która w naturze jest nierówna... hmmm... niekoniecznie

Pozdrawiam serdecznie
    Nie chodzi, aby było idealnie prosto,ale o to, aby to co jest po obu stronach osi symetrii odpowiadało sobie. Póki co u góry nad lasem masz więcej przestrzeni niż pod jego odbiciem w dolnej części kadru. Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Dune ; 22-01-2012 o 13:15

to
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dune Zobacz posta
    Interesujący efekt, fotografię odbieram zdecydowanie pozytywnie. Uwaga Dudera co do symetrii trafna.

Nie chodzi, aby było idealnie prosto,ale o to, aby to co jest po obu stronach osi symetrii odpowiadało sobie. Póki co u góry nad lasem masz więcej przestrzeni niż pod jego odbiciem w dolnej części kadru. Pozdrawiam
    A to fakt Nie rzuciło mi się w oczy, ale rzeczywiście jest różnica

Domyślnie

Przy czym Duderowi chodziło o symetrię w pionie, a mnie bardziej o poziomą ...

Domyślnie

Miałem dokładnie to samo na myśli - za dużo nieba, za mało jego odbicia. Tylko tyle, w żadnym razie nie przyszło mi do głowy prostowanie linii brzegowej.
    A new shit has come to light...

to
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Miałem dokładnie to samo na myśli - za dużo nieba, za mało jego odbicia. Tylko tyle, w żadnym razie nie przyszło mi do głowy prostowanie linii brzegowej.
    No to wszystko jasne Wycentrowanie linii brzegowej poprzez lekkie wykropowanie nie będzie problemem Jeszcze raz dziękuję za trafne uwagi

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów