Szukaj
Jest bardzo fajnie ale az sie prosi pokazac wiecej w prawo . Jak sie domyslam to jest krop z poziomu ?
Piotrze jak zapewne się domyślasz układ w kadrze nie pozwalał pokazać poziomu, trzeba by było ciąć drzewa, i kadr pozostałby niezamknięty![]()
http://harb.pl/Krajobraz%20-%20Lands...C_7409k2m.html
No proszę harb i w kwadracie pokazuje foty
Widzę że warunki dopisały a kwadracik dobrze zagospodarowany
Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB
Wygląda jak mocno wyciągane z cienia, kolory zupełnie mi nie pasują, wyprana mocno "sztuczne", ciasno jakoś. Wygląda jakby lekko leciało w lewo nawet nie lekkonie wiem mam wrażenie że jakościowo również coś nie tak wyszło...
Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S
Bardzo przyjemny kwadracik i mnie się on podoba - tak jak jest![]()
Fota z tych trudnych do zrobienia , z tele pod dość ostre zimowe słońce z założenia więc konturowe, użyty filtr połówkowy stąd takie pastele wyszły, niezbyt wyciągana a to też dzięki połówce, wierzby "wyszarpane" z całego szpaleru wiec musiały być cięte, jedynie kwadrat pozwolił zamknąć kadr![]()
Lubie takie drzewne I jeszcze sloneczko dales. Bardzo ladne niebo, swiatelko sie przyjemnie sciele na podlodze. I te drzewa...tak intryguja ksztaltem... Podoba sie
Z jednym zastrzezeniem co do obrobki, ktorego absolutnie nie kupuje. Te wyciagane, z ciemnicy pnie drzew. Bardzo to sztucznie I plasko wyszlo. Dodatkowo galezie zostaly ciemne, kiepsko to wyglada. Albo bym zostawil te pnie nieruszane I poszedl.troche w kierunku konturowki (bo I tak to ksztalt tych drzew gra tutaj pierwsze skrzypce, a nie ich faktura ). Albo wyciagnal z cienia bardzo nieznacznie, zeby tam tylko cokolwiek bylo widac . Tak jak teraz roznica miedzy galeziami a pniami jest bardzo widoczna.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Cholera ja tego o czym piszesz z pniami u siebie nie widzę, umieściłem tam po jednym poincie ( w NX-ie ) żeby leciutko rozjaśnić sam kontur pnia, ale rozjaśnienie jest rzędu 5 % nigdy dotąd nie maiłem problemów operując takimi wartościami, sprawdzę u kolegów - pozdrawiam![]()
Skontaktuj się z nami