Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Jak nie urok to ...

Dziś przed pracą poszedłem do czatowni, żeby skorzystać z jakże rzadkiego słonecznego ranka.Wyszedłem po 6 i o 6:20 byłem na miejscu.Przygotowałem "kfc" i wlazłem do budy Zacząłem stawiać statyw, strasznie przy tym hałasując, kiedy kątem oka dostrzegłem jakiś nowy pniak na łące To był oczywiście Myszołów.Zamarłem czekając aż zacznie wcinać. Za chwilę przyleciał jeszcze jeden ale warunki uniemożliwiały zrobienie zdjęć. Kiedy słońce zaczęło świecić ładniej myszaki były już po śniadaniu i poleciały :/ Potem przyleciał jeszcze raz porwał porcję i czmychnął ale przed tym żeby mnie wkurzyć usiadł na tle pniaka całkowicie rozmontowując mi kompozycję Jedno tylko pokażę bo reszta marna choć i to nie porywa mz.

Jakie jest Wasze zdanie na temat wywołania tego zdjęcia.Pytam bo miałem kłopoty przy tak słabo oświetlonej kontrastowej scenie.

Domyślnie

Moze ciut za pozno wyszedles ? Co do zdjecia to troche szkoda tla, takie high key wyszlo i zero w nim szczegolow. Rozumiem ze warunki byly trudne. Gdyby udalo sie Tobie wywolac wiecej zycia - detalu w tym sniegu za ptakiem i przyciac lewy bok i gore, aby glowa ptaka byla blizej mocnego puntku to mysle ze byloby calkiem spoko. Jestem pewien ze nastepna zasiadka bardziej sie uda. Dobrego swiatla zycze. pzdr

Domyślnie

Myszak fajny, dobra jakość.
    Tylko te tło, bije po oczach mz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mycza Zobacz posta
    Myszak fajny, dobra jakość.
    Tylko te tło, bije po oczach mz
    Dokładnie, zgadzam się z kolegą.
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

po tytule spodziewałem się sroki
    fajny myszak a tło no cóż przyroda to nie plener z modelką

pozdrawiam
    nikony dwa i jakies szkła

Domyślnie

Przy takich kontrastach to nie bardzo miałeś wyjście - ale ja bym trochę przyciemnił - myszaka zazdroszczę, w puszczy Warszawa takie nie latają
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

Dzięki za opinie. Jeszcze zmierzę się z tym rawem zobaczymy czy uda mi się lepsze efekty uzyskać.

Domyślnie

myślę, że już wiele nie zdziałasz z tym dominującym, śnieżnym tłem. Poza tym fajnie się ustawił do zdjęcia
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

sprobuj pobawic sie na warstwach

Domyślnie

lubię takie spojrzenia

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów