Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Morskie klimaty.

Przetrzepałem RAW-y z ostatniego nadmorskiego pleneru i wystrugałem jeszcze takie coś:

Zapraszam.

LED ZEPPELIN

Domyślnie

No takie trzepanie to ja rozumiem .
    Dobrze ubita woda, fajnie rozmyte niebo, ładnie wszystko skomponowane i w dobrym BW podane .
    Smakuje jak najbardziej .

Domyślnie

Ta zgadzam się z PABLOOKIEM całkowicie, bardzo dobra praca, ciekawa, dobra tonacja i bdb kadr

Domyślnie

Bardzo lubię takie fotografie.
    Ta wyszła Ci Andrzeju, pierwszoklasowo
    Super!
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

No wytrzepał ładnie
    Tylko jakby skrobnął jeszcze co nie co jak robione ...to trzepanie byłoby kompletne
    Ja ostatnio robiłam nadmorskie i wiało ...wiało tak ,że głowę z płucami chciało wyrwać jak się można domyśleć ...figa z makiem wyszła, nie ma z czego trzepać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _Edyta_ Zobacz posta
    No wytrzepał ładnie
    Tylko jakby skrobnął jeszcze co nie co jak robione ...to trzepanie byłoby kompletne
    Ja ostatnio robiłam nadmorskie i wiało ...wiało tak ,że głowę z płucami chciało wyrwać jak się można domyśleć ...figa z makiem wyszła, nie ma z czego trzepać
    Zdjęcie zrobione rankiem 27 grudnia ubiegłego roku w Chałupach na Półwyspie Helskim.
    Wiatr był ogromny przyganiając do brzegu potężne fale uniemożliwiające podejście do palików. Koniec końców nawet z dobrym, stabilnym statywem było ciężko, i jak się później okazało w domu sporo zdjęć miałem ruszonych. No, ale jak się memła 222 sekundy w takich warunkach można się tego spodziewać... Na tę klatkę wystarczyło jedynie 48 sekund, oczywiście używając "zwalniacza czasu", czyli filtra ND400 + szarej połówki 0,9. Przesłona F/14 i ogniskowa 25mm.
    Jeśli chodzi o obróbkę zacząłem iść w kierunku koloru zmieniając zamiar w zasadzie u kresu wszystkich czynności mając gotowe zdjęcie. Wtedy lenistwo wzięło górę i zamiast zacząć od początku zacząłem kombinować w BW. I tak to jakoś wyszło. Koloru nawet nie zapisałem...
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Zdjęcie zrobione rankiem 27 grudnia ubiegłego roku w Chałupach na Półwyspie Helskim.
    Wiatr był ogromny przyganiając do brzegu potężne fale uniemożliwiające podejście do palików. Koniec końców nawet z dobrym, stabilnym statywem było ciężko, i jak się później okazało w domu sporo zdjęć miałem ruszonych. No, ale jak się memła 222 sekundy w takich warunkach można się tego spodziewać... Na tę klatkę wystarczyło jedynie 48 sekund, oczywiście używając "zwalniacza czasu", czyli filtra ND400 + szarej połówki 0,9. Przesłona F/14 i ogniskowa 25mm.
    Jeśli chodzi o obróbkę zacząłem iść w kierunku koloru zmieniając zamiar w zasadzie u kresu wszystkich czynności mając gotowe zdjęcie. Wtedy lenistwo wzięło górę i zamiast zacząć od początku zacząłem kombinować w BW. I tak to jakoś wyszło. Koloru nawet nie zapisałem...
    Tak czytam to i się zastanawiam, a gdyby każdy z użytkowników przed zdjęciem zamieszczał taki opis jak powstało i w jakich warunkach i ewentualnie późniejsza obróbka w domu ? Mogłoby być ciekawiej ... Nie mniej jednak co do samego zdjęcia to napiszę krótko .. Podoba się !

Domyślnie

No i raczej dobrze, że lenistwo wzięło górę bo w BW super to wygląda choć zapewne pokazesz jeszcze kolorek Świetna fotka.
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertSoul Zobacz posta
    Tak czytam to i się zastanawiam, a gdyby każdy z użytkowników przed zdjęciem zamieszczał taki opis jak powstało i w jakich warunkach i ewentualnie późniejsza obróbka w domu )
    dobrze kolega prawi człek by się douczył co nie co.
    Dzięki Nikozaur za wyjaśnienie...co prawda nie jestem w posiadaniu połówek a bynajmniej nie takich jak autor zdjęcia filtrów również ....jednakże wskazówki cenne i zdjęcie piękne

Domyślnie

niby dobrze, ale za dużo brudu na pierwszym planie, te wszystkie kijki, kamienie, bym zdecydowanie wysterylizował.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów