Close

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 123

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Tyle tez kosztuje Zeiss 24/1.8 do Nexa - APSC.
    O, dokładnie coś takiego rozumiem chcecie? No to macie cenę rzeczywistą i odnośnik (okolice 4tys.). Ja strzeliłem swoją cenę tak na ślepo, z grubsza. A dokładnie taką proponuje Sony i widać przeprowadzili sobie podobne kalkulacje jak ja.

Domyślnie

Fuji do swojego bezlusterlowca APS-C wydał właśnie obiektyw 18/2 w cenie 499$, czyli u nas koło 1800zł. Czyli jednak można...
    x100s

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordYoghurt Zobacz posta
    Fuji do swojego bezlusterlowca APS-C wydał właśnie obiektyw 18/2 w cenie 499$, czyli u nas koło 1800zł. Czyli jednak można...
    W Canonikonie nie można, chyba że się ktoś pomyli. Abstrahując od tego, że 18 to nie 24 (z tak jasnym 18 jest jeszcze gorzej, ciekawym jak to będzie hulało).

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

24 1.8 DX nie może być drogie, popatrzcie na szkła DX, jest tylko garstka szkieł powyżej 3000zł dedykowanych na niepełną klatkę. Jeśli 35 1.8 kosztuje 750zł, 24mm mimo że to w ciul szerzej nie może kosztować 4000zł. W każdym razie, 3000 bym spokojnie za nie dał jeśli hulałoby na FX tak jak 35tka, bo jasne szerokie szkło na pełną klatkę to coś co mi się marzy a długo jeszcze będzie na końcu listy zakupów (24 1.4G za 7500zł).
    ;]

Domyślnie

no ale przecież masz Sigmy 20 oraz 24 - obie ze światłem 1.8 i kosztują ok 1.5k-2k zł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franz55 Zobacz posta
    no ale przecież masz Sigmy 20 oraz 24 - obie ze światłem 1.8 i kosztują ok 1.5k-2k zł.
    Używki.

Domyślnie

No i ??
    Przecież, używana nie zawsze znaczy gorsza.
    A jak poszukasz to znajdziesz jeszcze taką na gwarancji nawet jak będziesz chciał.

Kolejna sprawa - są to szkła pod FX również i nie ma w nich problemów z winietką jak w 35/1.8DX

Domyślnie

Te obiektywy są ogromne, a 24mm przy 1.8 jest podobno słabo używalny. Mówimy o DX.

Domyślnie

Kolega jednak nie pisał wg mnie tylko o DX

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    ......W każdym razie, 3000 bym spokojnie za nie dał jeśli hulałoby na FX tak jak 35tka, bo jasne szerokie szkło na pełną klatkę to coś co mi się marzy a długo jeszcze będzie na końcu listy zakupów (24 1.4G za 7500zł).

Domyślnie

tyle sie nasłuchałem złych opinii co do AF w S24 1.8 że nie daje rady na sali że sobie odpuściłem sigmy. Choć ostatnio kolega Simil stwierdził że sprzedał 24-70 i zakupił właśnie tą sigmę i nie żałuje, być może to kwestia trafienia dobrej sztuki? Jeśli jej słaby AF na tanecznej sali to bujda albo rzadka przypadłość niektórych egzemplarzy to bym brał to szkło napewno, bo uwielbiam zdjęcia z sali na 1.8 a nie mam obecnie żadnego szerokiego i tak jaksnego szkła.

PS. Z innej strony, prosiłem Simila o jakieś sample na PW, nic narazie nie dostalem, może jednak nie jest tak kolorowo?

Muszę dorwać kogoś z taką sigmą i pożyczyć na 1 zlecenie, zobaczę co to coś potrafi, bo opinie widzę każdy ma inne.
    ;]

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów