A mnie moje 42 cale nie jest za małe.
Na początku było za duże, teraz jest w sam raz![]()
Szukaj
A mnie moje 42 cale nie jest za małe.
Na początku było za duże, teraz jest w sam raz![]()
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Zastanawiam się nad kupnem jakiejś plazmy (około 50cali) i fajnie byłoby gdyby ktoś coś doradził i pomógł
Do tej pory wpadł mi w oko na przykład ten model http://www.skapiec.pl/site/cat/21/comp/2215457 Panasonic TX-P50G30E
oraz Samsung PS51E550.
Prawie w ogóle się na tym nie znam i nawet nie wiem czy w danej kwocie (do jakichś 4000zł) jest sens bawić się w 3D?
Czy jeśli kupię taki telewizor to jakość w nie 3D pozostanie na równie wysokim poziomie?
Zależy mi na jakości obrazu i trwałości telewizora, może jeszcze dobrze by było gdyby dało się na nim obejrzeć z pendrive jakieś filmy - sprzedawca w jednym ze sklepów mówił mi dzisiaj, że tylko te tv, które mają w charakterystyce Divx, tak?
Ten panasonic to dobry wybór. Seria G30 to już bardzo wysoka jakość obrazu. Jeżeli zastanawiasz się nad 3D to z moich doświadczeń wynikają 2 wnioski:
- seria VT
- i jak największa przekątna.
Z TV 3D jest tak jak z dyskiem twardym: Każda przekątna jest zbyt mała.
Co do odtwarzania filmów z pendraka to jest jak najbardziej OK. Dodatkowym atutem jest darmowy dostęp do filmów na iplex.pl z poziomu telewizora podłączonego do netu.
Co do jakości obrazu to powiem Ci tak:
Jak oglądasz BR na led to masz wrażenie kosmicznej jakości obrazu. Jak oglądasz BR na plazmie to wasz wrażenie, że nie ma różnicy między plazma a lcd. Gdy oba odbiorniki postawisz obok siebie i odpalisz tego samego BR to jakość obrazu na korzyść plazmy panasonica jest powalająca!!!
Samsunga to w porównianu z panasonicem to nie ma co porównywać.
Festina lente!
Ja posiadam tego panasonica w wersji 42 calowej, bardzo polecam. Do końca stycznia panasonic dawał 5 lat gwarancji między innymi na ten model plazmy. U mnie chodzi z CYFRĄ + , w programach HD dopiero się telewizor wykazuje, piękny obraz na eurosporcie HD (Rolland Garros). Nie wszystko odtwarza z pendriva (duże mkv nie idzie) napisy porażka, dość dobrze chodzi po DLNA. Polecam do tego panasa kupić jakiś odtwarzacz np. WIWA HD-5 i problemy wszystkie z głowy.
jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom
Skontaktuj się z nami