Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Domyślnie

Używam w sunpaku pz42x ,nie ma problemu grzania.
    D7000 + N18-105vr + 35/1.8G + Sunpak Pz42x + MeiKe Fc-100

Domyślnie

Ja od zawsze używam eneloopów w SB900 i nigdy nie było najmniejszego problemu. Bardzo żywotne i do tego nie miałem problemów z jakimś mega grzaniem się...
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wrtp Zobacz posta
    chyba niestety dałem się złapać... mam w sumie 3 komplety, jeden kupiony 2 lata temu i dwa jakieś 4 miesiące temu... te nowe ładowane dosłownie kilka razy, sprawdziłem dziś pojemność, te dwuletnie mają ok 1700mAh a nowe około 900mAh :/ ładowarka od dwóch lat ta sama wiec to raczej nie jej wina...

mam jeszcze jedną prośbę, napiszcie gdzie ostatnio kupowaliście "dobre" eneloop'y moje trafiają do pilota :/
    Nie jest to przypadkiem wersja Lite, czy jak ona się tam zwie, one mają mniejszą pojemność, ale za to nadają się do długiego leżakowania w sprzęcie, np. w pilotach.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiekn Zobacz posta
    ja kupowałem w "baltrade" z gdańska.oferta jest na all....
    Kupiłem tam 3 komplety białych Enelopków -działanie bez zastrzeżeń.
    D90 | MB-D80 | N50/1,8 | N18-105VR | N70-300VR | H58/2,0 | Metz 58 AF2 .

Domyślnie

Uzywam sb900 z bialymi eneloopami. Ladowarka chinska procesorowa jednokanalowa.

Przecietnie robie kolo 1000 blyskow.

Aku kupione:
    2 komplety Nikon zlote tarasy
    2 komplety jabbafoto
    1 dostalem od kogos w spadku.

Jezeli nie trafiles na podroby, ladowarka mogla je uszkodzic.

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    Nie jest to przypadkiem wersja Lite, czy jak ona się tam zwie, one mają mniejszą pojemność, ale za to nadają się do długiego leżakowania w sprzęcie, np. w pilotach.

Wszystkie eneloopy nadaja sie do lezakowania. Dlatego tez sprzedaja je pelne.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 13-09-2012 o 10:13 Powód: proszę nie pisać postu pod postem!
    D700+S17-35/2.8-4+N35/1.8+N50/1.8+T28-75/2.8+pt04+sunpaki cztery

Domyślnie

wersja normalna, białe eneloopy, ładowarka raczej ok, ale jestem jeszcze w trakcie sprawdzania, a zmieniając trochę temat jakie macie ładowarki ? bo zupełnie się na nich nie znal :P ja mam tą bc-700 i wydawało mi się zawsze, że jest dobra

Domyślnie

wersja normalna, białe eneloopy, ładowarka raczej ok, ale jestem jeszcze w trakcie sprawdzania, a zmieniając trochę temat jakie macie ładowarki ? bo zupełnie się na nich nie znal :P ja mam tą bc-700 i wydawało mi się zawsze, że jest dobra
    Bardzo dobra !

Jeśli są kłopoty, to pytanie: czy sprawna ?
    Te ładowarki Technoline są produkowane trochę 'chałupniczo' - czyli nie wielka hala z falą lutowniczą na 200m - ale ręcznie lutowane elementy. Powoduje to znany problem: powtarzalności. Tak więc od szybkości produkcji zależy jej jakość i czasami kontrola techniczna nie wszystko wychwyci. Zdarza się, że w fabryce działa a u klienta, po paru ładowaniach, już nie. Zdarza się też nie wszędzie polutowana płytka, lub zimny lut (za szybki). Jednak jest to znikomy procent wśród całości produkcji. Ja swoją najpierw rozebrałem, wszystko obejrzałem, poprawiłem lutowania tam, gdzie nie wytrzymywały 'mojej normy' - złożyłem i działa od dwóch lat, ładując akumulatorki średnio raz na tydzień przez całą noc.

Osobiście mogę powiedzieć, że nie znam lepszej ładowarki tego typu (no, może poza moją z pracy dyplomowej, ale to była wielka krowa do dużych, żelowych, akumulatorów).

Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 31-01-2012 o 21:52 Powód: orto. ("klijenta")
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

ja mam 4 komplety tych baterii do moich dwóch sb-900 i nigdy nie zauważyłem takiego zjawiska, jednak przyznam że nigdy nie korzystam z pełnej mocy lampy

ładuje je w bc-900 prądem 500
    Aparat fotograficzny. moje inspiracje i GPLUS
    "...świat opisują liczby, gdy znajdziemy wszystkie dane z odpowiedniego zbioru, pojawi się wzór..."

Domyślnie

a zmieniając trochę temat jakie macie ładowarki ? bo zupełnie się na nich nie znal :P ja mam tą bc-700 i wydawało mi się zawsze, że jest dobra
    Od dłuższego czasu używam Powerex'a MH-C9000. Wprawdzie sprzęt do najtańszych nie należy, ale sprawdza się wyśmienicie. http://www.batimex.pl/zdjecia/pdf/mh-c9000.pdf

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów