Używam w sunpaku pz42x ,nie ma problemu grzania.
Szukaj
Używam w sunpaku pz42x ,nie ma problemu grzania.
D7000 + N18-105vr + 35/1.8G + Sunpak Pz42x + MeiKe Fc-100
Ja od zawsze używam eneloopów w SB900 i nigdy nie było najmniejszego problemu. Bardzo żywotne i do tego nie miałem problemów z jakimś mega grzaniem się...
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Uzywam sb900 z bialymi eneloopami. Ladowarka chinska procesorowa jednokanalowa.
Przecietnie robie kolo 1000 blyskow.
Aku kupione:
2 komplety Nikon zlote tarasy
2 komplety jabbafoto
1 dostalem od kogos w spadku.
Jezeli nie trafiles na podroby, ladowarka mogla je uszkodzic.
Wszystkie eneloopy nadaja sie do lezakowania. Dlatego tez sprzedaja je pelne.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 13-09-2012 o 10:13 Powód: proszę nie pisać postu pod postem!
D700+S17-35/2.8-4+N35/1.8+N50/1.8+T28-75/2.8+pt04+sunpaki cztery
wersja normalna, białe eneloopy, ładowarka raczej ok, ale jestem jeszcze w trakcie sprawdzania, a zmieniając trochę temat jakie macie ładowarki ? bo zupełnie się na nich nie znal :P ja mam tą bc-700 i wydawało mi się zawsze, że jest dobra
![]()
Bardzo dobra !
Jeśli są kłopoty, to pytanie: czy sprawna ?
Te ładowarki Technoline są produkowane trochę 'chałupniczo' - czyli nie wielka hala z falą lutowniczą na 200m - ale ręcznie lutowane elementy. Powoduje to znany problem: powtarzalności. Tak więc od szybkości produkcji zależy jej jakość i czasami kontrola techniczna nie wszystko wychwyci. Zdarza się, że w fabryce działa a u klienta, po paru ładowaniach, już nie. Zdarza się też nie wszędzie polutowana płytka, lub zimny lut (za szybki). Jednak jest to znikomy procent wśród całości produkcji. Ja swoją najpierw rozebrałem, wszystko obejrzałem, poprawiłem lutowania tam, gdzie nie wytrzymywały 'mojej normy' - złożyłem i działa od dwóch lat, ładując akumulatorki średnio raz na tydzień przez całą noc.
Osobiście mogę powiedzieć, że nie znam lepszej ładowarki tego typu (no, może poza moją z pracy dyplomowej, ale to była wielka krowa do dużych, żelowych, akumulatorów).
Pzdr.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 31-01-2012 o 21:52 Powód: orto. ("klijenta")
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
ja mam 4 komplety tych baterii do moich dwóch sb-900 i nigdy nie zauważyłem takiego zjawiska, jednak przyznam że nigdy nie korzystam z pełnej mocy lampy
ładuje je w bc-900 prądem 500![]()
Aparat fotograficzny. moje inspiracje i GPLUS
"...świat opisują liczby, gdy znajdziemy wszystkie dane z odpowiedniego zbioru, pojawi się wzór..."
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
Od dłuższego czasu używam Powerex'a MH-C9000. Wprawdzie sprzęt do najtańszych nie należy, ale sprawdza się wyśmienicie. http://www.batimex.pl/zdjecia/pdf/mh-c9000.pdf
Skontaktuj się z nami