Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Domyślnie

Jadę na eneloopach białych i czarnych w sumie od 2 lat. Przy sb-900 potrafiły sie nagrzać, gdy zmuszony byłem robić pełną mozą lampy w sufit i do tego na przymkniętej dziurze Tak - były gorące nie mówiąc o tym, że lampa ze względu na czujnik sioę wyłączałą.
    pozd®ówka
    Wszyscy kłamią.
    ot, pstrykam: Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Ja też nie twierdzę, że na 100% są to podróbki. Sygnalizuję jedynie, że w Izrealu rozpoznano problem. Koleżanka twierdzi nawet, że tam nie ma gwarancji oryginalności nawet w sieciówkach rtv-agd. Podobno zalało ich podróbkami, nie tylko ona się nacięła ale jeszcze paru innych fotografów.
    Może u nas są to sporadyczne wypadki albo nie ma ich jeszcze w ogóle - tego nie wiem. Ja mam białe Eneloopy, jedne kupowane wraz z lampą w sklepiku z logo Nikona (pani zresztą też miała firmową koszulkę, choć sprzedają tam też obiektywy Sigmy ), drugie w Fotojokerze i na obu kompletach wszystko gra i buczy. Może są sprawniejsze i bardziej rzetelne kanały dystrybucji, może Chińczycy nie nadążają z produkcją podróbek i póki co pchają wszystko na inne rynki

Ale warto uważać...

Domyślnie

używam białych od kilku lat,zółtych(złotych) od kilku miesięcy i nie grzeją się wcale.cholera,o podróbkach nie słyszałem.

Domyślnie

mam dokładnie taki sam zestaw
    owszem, przy intensywnym waleniu w sufit grzeją się, ale w mojej subiektywnej ocenie nie na tyle, żeby był to problem, raczej normalne zjawisko
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Normalną rzeczą jest ,że akumlatory się grzeją zwłaszcza przy użyciu pełnej mocy i częstych błyskach u mnie zarówno w sb 800 i 900 nie raz b mocno się nagrzewały , jak się nie mylę to w sb900 nawet jest chyba czujnik tmp przy aku
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

chyba niestety dałem się złapać... mam w sumie 3 komplety, jeden kupiony 2 lata temu i dwa jakieś 4 miesiące temu... te nowe ładowane dosłownie kilka razy, sprawdziłem dziś pojemność, te dwuletnie mają ok 1700mAh a nowe około 900mAh :/ ładowarka od dwóch lat ta sama wiec to raczej nie jej wina...

mam jeszcze jedną prośbę, napiszcie gdzie ostatnio kupowaliście "dobre" eneloop'y moje trafiają do pilota :/

Domyślnie

Fotojoker w Arkadii - jeden komplet. Drugi w sklepie Nikona w Złotych Tarasach.

Domyślnie

ja kupowałem w "baltrade" z gdańska.oferta jest na all....

Domyślnie

dzięki, też kupię w arkadii, a i oczywiście nie chce nikogo oskarżać bo pewności nie mam, ale "wadliwe" eneloopy kupiłem http://www.digital.waw.pl/ ul. świętokrzyska warszawa

Domyślnie

To wszystko przez tego bankruta !
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 06-01-2012 o 17:24
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów