Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Ola

Domyślnie Ola

Nie wiem czy właściwy dział, ale czekam na konstruktywne uwagi.

1

2

3

Ostatnio edytowane przez Rybnik ; 07-01-2012 o 17:37 Powód: źle wklejone zdjęcia...

Domyślnie

Albo mam syf na monitorze albo modelka na skórze...
    1. Prawe udo
    2. Lewa noga od kolana w dół, policzek
    3. Od połowy łydki w dół na obu nogach
    ?

Poza tym trochę dużo żółtego

Domyślnie

Pewnie mOSAd zrobi bardziej rzeczowy wywód, ale wg mnie:
    - przypuszczam, że próbowałeś robić crossowanie. Przy okazji tego pewnie podnosiłeś kontrast - patrz co się stało z nogami modelki - wyglądają strasznie - jakieś ciemne plamy.
    - na drugim i trzecim zdjęciu za dużo zielono - żółtego. Na dwójce ze względu na małą ogniskową (38 mm) wyszły przerysowania sylwetki - głowa jest nieuzasadnienie duża w stosunku do reszty
    - jedynka się jeszcze jakoś broni ze względu na fajną minę niewiasty. Ale nogi i tak straszne.

Domyślnie

ja jestem na nie...
    D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560

Domyślnie

Niestety, ale niedoskonałości skóry są, w dodatku tak wydobyte obróbką i crossami, że sprawia to bardzo niemiłe wrażenie i praktycznie zamykające dalszy odbiór...
    Pozdrawiam, Kuba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eagis Zobacz posta
    Pewnie mOSAd zrobi bardziej rzeczowy wywód, ale wg mnie:
    A wcale bo nie!

Ja dodam tylko, że chyba trochę autora przerosła ta sesja. Zostawić, odpocząć, wrócić za jakiś czas, ze świeżym pomysłem na obróbkę. No i przydałyby się zgrane ze stylizacją tła. Pokój z plakatami, okładkami płyt, może witryna sklepowa, ciepła kawiarenka, czy kanapa w fastfoodzie lub u znajomej. Albo fajna tapeta na ścianie wraz z jakimś dopełniaczem... Piknik z kocykiem w parku. Byle nie tak - przynajmniej w moim odczuciu.

Domyślnie

Chciałem żeby było kontrastowo bo sądziłem że to pasuje do tych zdjęć.
    Pewnie mOSAd ma rację:

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Ja dodam tylko, że chyba trochę autora przerosła ta sesja. Zostawić, odpocząć, wrócić za jakiś czas, ze świeżym pomysłem na obróbkę.
    ale pozwolę sobie jeszcze raz wrzucić 1 bez obróbki.
    Może tak jest lepiej?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rybnik Zobacz posta
    Chciałem żeby było kontrastowo bo sądziłem że to pasuje do tych zdjęć.
    Przesunięcie suwaka kontrastu w prawo nie załatwia sprawy bo bez maskowania uwydatni też wady skóry tak jak stało się powyżej.
    Poprawiona wersja lepsza.

Domyślnie

O niebo lepsza, bo choć podobna raczej do ciut innej stylizacji (denim, western, rancho, dziewczyna i wieś, konie, drewno, siano), to daje się już oglądać. Wyrównanie światła i fakturki na nogach nadal do zrobienia, a tła wciąż brak - ale pomału.

Uprawnienia umieszczania postów